Novosti

23. prosinca 2019.

Olivier Latry u adventskom duhu oduševio Lisinski

Posljednji koncert ciklusa Lisinski subotom ove godine priredio je cijenjeni orguljaš Olivier Latry.
 
Radi se o naslovnom orguljašu, u tragičnom požaru u travnju stradale, katedrale Notre Dame. Jedan od najtalentiranijih i najvećih orguljaša na svijetu, ovu prestižnu titulu nosi od svoje 23. godine, a u Lisinskom je svoj talent pokazao iskoristivši svu snagu Walckerovih orgulja. 
 
Zvuk koji je zagrebačkoj publici toliko omiljen, zbog čega se ciklus Lisinski subotom uvijek pobrine da se "kraljicom instrumenata" pozabave samo najbolji, sinoć je umijećem Oliviera Latryja zaradio gromoglasne ovacije. 
 
Uz djela Francka, Duprea, Litaizea, Viernea i drugih, uz fantastičnu improvizaciju na samome kraju, Latry je oduševio zagrebačku publiku i uspješno doveo još jednu koncertnu godinu u Lisinskom kraju.
 
Veliko slavlje glazbe nastavlja se 29. prosinca kada će na Danu Dvorane nastupiti hrvatska glazbena reprezentacija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Na programu su djela Lisinskog, Berse, Pejačević, Zajca i ostalih hrvatskih skladatelja za tu večer okupljenih pod krilaticom Hrvatska glazba - oda zemlji
 
Ulaznice po cijenama od 180/200/220 kn mogu se nabaviti online na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.