Novosti

30. ožujka 2017.

Piotr Beczała, tenor koji će nastupiti u Lisinskom, nominiran za 2017 International Opera Awards

Njegovu iznimnu pjevačku kvalitetu potvrđuje međunarodna glazbena kritika, osvrćući se na njegove interpretacije glasovitih opera, čije će arije izvoditi i u Zagrebu.
 
Znameniti poljski tenor Piotr Beczała koji će nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 30. ožujka 2017. jedno je od velikih opernih imena nominiranih ove godine u kategoriji Reader's Award (nagrada čitatelja prestižnog glazbenog časopisa Opera Magazine) na International Opera Awards. Nagrada će se dodijeliti u londonskom Coliseum teatru u nedjelju, 5. svibnja ove godine.
Njegovu iznimnu pjevačku kvalitetu potvrđuje međunarodna glazbena kritika, osvrćući se na njegove interpretacije glasovitih opera, poput Verdijeve Krabuljni ples ili Dvořakove Rusalke, čije će arije izvoditi i u Zagrebu. „Ne samo da je blistavom lirskom uvjerljivošću izveo i komične i romantične i tragične dijelove Verdijeva komada nego je Beczala kročio pozornicom odvažnim a istovremeno znatiželjnim korakom“, piše Guardian, hvaleći, osim izvedbe Verdija i prekrasan, elegantni i strastveni tenor Princa u Rusalki. „Ovo je tek mala naznaka onoga kako Beczała uzdiže sve oko sebe.“
 
Ljubitelji opere i svi oni koji će to tek postati, osigurajte ulaznice na blagajni Dvorane ili onlineulaznice.hr i eventim.