Novosti

12. ožujka 2019.

Promocija "Knjiguljice" Giorgia Suriana u Lisinskom

Poznati operni pjevač 7. travnja će u Lisinskom promovirati zanimljiv roman za djecu i mlade, ali i odrasle o svladavanju poteškoća, nesigurnosti i trauma.

Naš proslavljeni bas bariton Giorgio Surian zaplovio je, uz glazbu, i književnim vodama te će svoj književni prvijenac - Knjiguljicu promovirati u nedjelju 7. travnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 11 sati. 

Giorgio Surian, kako sam kaže, nije bio sjajan učenik u osnovnoj školi, ali u to vrijeme, ni učitelji nisu bili tolerantni, dobrodušni ni brižni kao što su to, nada se, danas. Školu ne pamti kao razdoblje radosti nego trauma. Roditelji su mu često bili odsutni, pa je puno vremena provodio sam.
 
Bio je nesiguran u komunikaciji s ljudima, problem su mu i kasnije uvijek bili razgovori s medijima, pa je odlučio napisati knjigu koja bi mogla pomoći mladima u svladavanju nekih njihovih poteškoća i trauma. Jer on je svoje probleme kroz život morao rješavati na teži način, stalno učeći i boreći se sa svojom nesigurnošću. Knjiguljica kroz priču o čarobnim moćima donosi pomoć i savjete onima kojima je to potrebno.
 
Uz autora knjige, u programu i predstavljanju knjige sudjeluju:
Robertino Bartolec (nakladnik i pisac pogovora)
Stefano Surian & Nina Franulović (vokalni solisti)
prof. Lana Bradić (klavirska pratnja)
 
Ulazak je slobodan.