Novosti

17. lipnja 2019.

Rahel Senn zasjala na Večerima na Griču

Mlada pijanistička zvijezda, Rahel Senn, osvojila je zagrebačku publiku odsviravši djelo Vatroslava Lisinskog.

Ususret velikoj, dvjestotoj obljetnici rođenja Vatroslava Lisinskog, svijet počinje prepoznavati značaj i kvalitetu skladatelja po kojem najpoznatija hrvatska koncertna dvorana nosi ime. Svoje oduševljenje nije sakrila ni pijanistica Rahel Senn koja je nastupila u sklopu programa Večeri na Griču - na službenome putu!

Izvela je "Mazurku u a-molu", sjetno i profinjeno djelo koje se izuzetno dobro uklopilo uz Chopina, Brahmsa i Mozarta te tako zaokružilo jednu posebnu nedjeljnu večer u Muzeju za umjetnost i obrt.

Ona ponosno nosi titulu "Young Steinway Artist" koja je potvrda njezinu kvalitetu, istančane tehnike i odmjerene emocije zbog kojih već dugi niz godina prima razna važna priznanja i nagrade diljem svijeta, uz predviđanje blistave budućnosti.

Zajedno s publikom, uživala je u svakoj odsviranoj noti, proživljavajući je s velikom pažnjom, predstavljajući vlastitu viziju poznatih pijanističkih djela, čime je zaradila gromoglasan aplauz podrške.

Večeri na Griču - na službenome putu! stigle su do samog finala u kojem će nastupiti predivna kantautorica Elis Lovrić. U utorak, 18. lipnja, slušatelje će odvesti na čarobno putovanje svijetom uz neizostavan, prepoznatljiv istarski šarm.

Autor fotografija: Tugomir Hrabrić