Novosti

28. kolovoza 2018.

Rapsodija vrhunskih instrumentalista i ove godine u Rijeci

U drugom ciklusu Lisinski u Guvernerovoj palači očekuju vas četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe.
 
Na samom otvorenju 27. rujna predstavit će se tri dame, tri majstorice svog instrumenta koje su nedavno u sklopu Večeri na Griču oduševile zagrebačku publiku. Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuči samouvjereno, strastveno i romantično. To su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru - tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci.
 
Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju vas 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz ovog veoma zanimljivog povijesnog razdoblja. Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.
 
Dobitnik brojnih prestižnih nagrada, s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, svoje će glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga. Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora. 
 
Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu "Ferrucio Busoni" u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg, no prije ove glazbene velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca.
 
Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 50 kn možete kupiti na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr dok na istim mjestima možete kupiti i pretplatu po 150 kn.