Novosti

30. listopada 2019.

Sarajevska sevdah atrakcija Divanhana ponovno u Lisinskom!

29. veljače nastupa sevdah šestorka Divanhana koja njeguje urbanu tradicionalnu glazbu Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Balkana, s posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku.
 
Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Divanhanu su 2009. godine osnovali mladi studenti sarajevske Muzičke akademije, a do danas su održali preko 300 koncerata širom kontinenta i ostatka svijeta, objavili tri studijska i jedno live diskografsko izdanje, te nedavno započeli novo poglavlje u svojem umjetničkom svaralaštvu poklonivši nam prve autorske skladbe Zova i Voće rodilo.
Nakon prve prekooceanske turneje u Kanadi, rasprodanih koncerata u Berlinu, Bernu, Beču, Istanbulu, Ljubljani i Beogradu te nezaboravnog debitantskog koncerta u Lisinskom 2018. godine, ovaj put s novom članicom Šejlom Grgić, Divanhana dolazi predstaviti potpuno nov program simboličnog naziva Širimo sevdah.
#sirimosevdah
Premijerno će pred zagrebačkom publikom izvesti seriju autorskih pjesama koje će se naći na nadolazećem albumu koji planiraju objaviti sredinom sljedeće godine, te jedan glazbeni buket potekao na izvoru tradicionalne, nošen krilima starogradske, te na kraju satkan novokomponiranom glazbom suvremenih autora koji su pisali i pišu u duhu tradicije.
 
Kamenčić po kamenčić, do onog savršenog šarenog mozaika koji pršti od ljubavi i sevdaha, za srce svakog onog tko će na koncertu 29. veljače ostaviti dušu u amanet ovim maestralnim sarajevskim meraklijama.
 
Cijene ulaznica iznose 100, 130, 160 i 200 kn, a dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.