Novosti

11. srpnja 2019.

Šimunovo – najveseliji dan i ove godine u Lisinskom!

Šima Jovanovac rado je viđen gost pozornice Lisinskog, zato joj se uvijek s velikim veseljem vraća i to na jedan poseban dan, Šimunovo, 28. listopada.
 
Tradicionalan koncert s mnoštvom zanimljivih gostiju i ove će godine biti održan u Lisinskom, pod vodstvom legendarnog bećara, Šime Jovanovca, koji je najavio veliki glazbeni spektakl za pamćenje.
 
“Treba mi ruka tvoja”, “Šta kog’ briga kako živim”, “Zajedno smo ostarili”, “Slavonac sam, time se ponosim” samo su neke od velikih Šiminih uspješnica kojima redovito oduševljava publiku koja ga vjerno prati u više od pola stoljeća dugoj karijeri.
 
Njegove pjesme su toliko ušle u srce i dušu njegovih štovatelja da su postale evergreeni hrvatske glazbe. Predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, cijeli je život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.
 
Njegovi su albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburašim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi, Orden Danice hrvatske s likom Marka Marulića.
 
Ulaznice za koncert 28. listopada 2019. po cijeni od 120/140/160/190 kn moguće je nabaviti na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.