Novosti

27. kolovoza 2019.

Sunset Boulevard - raskošan sjaj Hollywooda u Lisinskom

21. rujna nas očekuje fascinantan mjuzikl velikog Andrewa Lloyda Webbera s Leonorom Surian Popov i Damirom Kedžom u glavnim ulogama.
 
Djelo kultnoga statusa, Sunset Boulevard, jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda '50-ih poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera.
Glamur, sjaj, ali i borba za  preživljavanje čekajući “svojih 5 minuta” u svijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju, sve je to Hollywood i Sunset Boulevard.
 
Mjuzikl je nastao prema nezaboravnom filmu velikoga redatelja Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha, Joeu Gillisu. Mjuzikl je postigao nezapamćen uspjeh na West Endu i Broadwayu, s tim da je broadwayska vezija, s Glenn Close u glavnoj ulozi, osvojila 7 nagrada Tony.
 
Ono što ovaj mjuzikl čini posebnim jest njegova snažna dramska radnja. Dok većina mjuzikala naglasak stavlja na pjesmu, ples i zabavu, Sunset Boulevard nudi izrazito dinamičnu radnju i zanimljive obrate koji gledatelje drže prikovanima do samoga kraja.
 
Zvijezde raskošne i glamurozne izvedbe koja je već na premijeri izazvala veliko oduševljenje publike i kritike su daroviti Damir Kedžo i čudesna Leonora Surian Popov. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Brumini kao Betty te Dario Bercich u ulozi Maxa von Mayerlinga. Ansambl predstave, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je preveo i prepjevao tekst mjuzikla (u originalu Don Black i Christopher Hampton) čine članovi Hrvatske drame u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom HNK Ivana pl. Zajca.
 
"Ovaj mjuzikl ima sve: tu su muško-ženski odnosi, odnos prema onome što radiš, što stvaraš, ljubomora, prava ljubav, ljubav iz interesa,
brutalnost kompetitivnosti i konkurencija... Zaista je širok raspon tema koje Sunset Boulevard pokriva." (Renata Carola Gatica)
 
Postava s Damirom Kedžom i Leonorom Surian Popov u glavnim ulogama premijere mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, redateljice Renate Carola Gatice i dirigenta Igora Vlajnića, posve je raspametila riječku publiku koja je cijeli ansambl, a posebno Leonoru Surian Popov, ispratila dugotrajnim pljeskom i ovacijama. (Novi list)
 
“Meni je ovo ostvarenje snova. S te neke osobne strane, možda i najljepši projekt dosada!“ (Damir Kedžo za Glas Slavonije.hr)
 
Koreografkinja je Tihana Strmečki, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović.
 
Orkestracija: David Cullen i Andrew Lloyd Webber
Originalna produkcija: Really Useful Group Ltd.
 
Ulaznice po cijenama od 170, 200, 230 i 250 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i na internetskoj stranici www.lisinski.hr.