Novosti

20. studenoga 2019.

U veljači baletne poslastice Carmen i Šeherezada!

Nakon baletnoga spektakla „Orašar“ koji je rasprodao Lisinski u četiri navrata, baletna trupa Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski s plesnim pričama o dvjema izuzetnim i vrlo različitim, divljenja vrijednim ženama.
 
Carmen je strastven i dramatičan balet izvanredne dinamične koreografije nastao na temeljima priče Prospera Mériméea i nezaboravne glazbe Georgesa Bizeta koju je aranžirao i prilagodio za balet Rodion Ščedrin.
Energično i strastveno djelo o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen koja zavodi naivnog vojnika Don Joséa, koji je, zaslijepljen ljubavlju, slijedi u život opasnosti i kriminala ostavljajući svoju zaručnicu Micaëlu i karijeru, no Carmen ga ubrzo odbacuje zbog toreadora Escamilla
 
Istočnjačke narodne priče iz Tisuću i jedne noći povezuju likovi perzijskoga cara Šahrijara i Šeherezade, koja je nadahnula istoimenu simfonijsku suitu Nikolaja Rimskog-Korsakova, te kasnije egzotičnu baletnu adaptaciju senzualnih pokreta. Uzbudljiva plesna priča Šeherezada prikazuje Šahrijarov gubitak razuma nakon suočenja s nevjerom svoje žene Zobeide.
 
Ova fantastična baletna uprizorenja o složenim muško-ženskim odnosima prepunima ljubavi, požude, zavisti i tragičnosti na rasporedu su u nedjelju, 16. veljače 2020. godine, a ulaznice su dostupne na blagajnama Lisinskog ili online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr. Cijene ulaznica iznose 180, 210, 240 i 270 kn, te VIP ulaznice 300 kn.