Novosti

18. svibnja 2020.

Urban dolazi u Lisinski ovjenčan s pet novih Porina!

Na ovogodišnjoj, najneuobičajenijoj dodjeli diskografske nagrade Porin, koja je „u režiji COVID-a 19„ održana u petak navečer u televizijskom prijenosu uz javljanja iz domova nagrađenih, apsolutnu pobjedu odnio je Damir Urban kojeg ćemo uživo slušati u Lisinskom 4. studenog ove godine.
 
Na 27. dodjeli najprestižnije domaće diskografske nagrade Urban & 4 osvojili su Porina za Pjesmu godine za pjesmu Iskra, koja je također osvojila Porina za Najbolju izvedbu grupe s vokalom. Njihov album "Live at Lisinski" koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom donio im je Porina za Najbolji koncertni album. Album su producirali Ante Gelo i Goran Martinac, koji je za taj album osvojio Porina za Najbolju snimku albuma. Uvijek drag gost i redoviti izvođač u Lisinskom je i Ante Gelo, dobitnik Porina za najbolji aranžman pjesme Sutra ćemo pričati s albuma "Live at Lisinski". 
 
"Sutra ćemo pričati" naziv je i koncerta koji će u studenom održati Urban & 4, a na kojem ćemo čuti i izvedbu nove pjesme Pseća oluja, koju su Urban & 4 s brojnim suradnicima, prijateljima i obožavateljima nedavno snimili online u nekoliko verzija.
 
Od ostalih dobitnika izdvajamo dobitnicu Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu Amiru Medunjanin, čiji su emotivni koncerti u Lisinskom redovito rasprodani. 
 
Porin za Najbolji album rock glazbe pripao je grupi Psihomodo pop. Davor Gobac i njegov bend prošle su godine imali nezaboravan nastup na najluđoj noći Lisinskom - Lisinski pleše pod maskama
 
Bojan Jambrošić, koji je u posljednjih godinu dana u Lisinskom nebrojeno puta igrao u uvijek rasprodanom hit-mjuziklu Mi o vuku, osvojio je Porina s Tamburaškim orkestrom HRT-a za Najbolji album tamburaške glazbe.
 
Ovogodišnji laureati vrhunski su umjetnici čiji nastupi u Lisinskom dugo ostaju u sjećanjima publike. Među njima su i Vanna, Mia Dimšić i Marko Tolja te Zagrebački gitarski trio, koji je prije šest godina u Lisinskom upriličio veliki slavljenički koncert u povodu 30. godišnjice umjetničkog djelovanja, a osvojio je čak tri Porina.
 
Novi izvođač godine je J. R. August koji je osvojio nagradu i za Album godine i za Najbolji album alternativne glazbe.
 
Glazbenoj divi Josipi Lisac i skladatelju Tomislavu Uhliku uručeni su Porini za životno djelo.
 
Čestitamo svim dobitnicima i uskoro ih očekujemo u Lisinskom!