Novosti

15. veljače 2016.

Valentinovo uz Thomasa Hampsona i The Philharmonics u Lisinskom

Jedan od najvećih opernih pjevača današnjice karizmatični američki bariton Thomas Hampson oduševio je publiku u Lisinskom.

Iako proglašavan od najprestižnijeg svjetskog tiska „opernim baritonom bez premca“, Thomas Hampson je i više od toga; on je „ambasador američke pjesme“, istraživač vokalnih tehnika te istinski inovator u glazbenom izričaju.

U Zagrebu je Hampson nastupio s već dobro poznatim vrhunskim ansamblom The Philharmonics sastavljenog od članova bečkih i berlinskih filharmoničara. Maestralnom izvedbom programa “Zlatno doba”, koji ne obuhvaća samo operu nego i klasične i popularne skladbe kantautora kao što su Cole Porter, Irving Berlin, George Gershwin, Kurt Weill i drugih poznatih predstavnika i autora američkih pjesama očarana je publika uživala u dvosatnom glazbenom spektaklu koji će još dugo pamtiti. 

U sklopu svog boravka u Zagrebu Thomas Hampson 15.2. u 11 sati dolazi na zagrebačku Muzičku akademiju gdje će, osim rada sa studentima, sa publikom podijeliti svoja iskustva i razmišljanja o vokalnoj tehnici i pedagogiji. 
 
Ulaz je besplatan, potrebno je samo doći ranije kako bi masterclass Thomasa Hampsona mogao početi na vrijeme.

autor fotografija: Tugomir Hrabrić