Novosti

3. veljače 2019.

Vatromet emocija, strasti, radosti i gromoglasnih ovacija – maestro Repušić priredio spektakl za pamćenje!

Maestro Ivan Repušić redovit je i rado viđen gost ciklusa Lisinski subotom, no nakon spektakularne izvedbe „Himne slobodi“ ništa više neće biti isto.
 
Jedan od ponajboljih njemačkih orkestara i jedan od ponajboljih svjetskih zborova sinoć su pripremili istinski glazbeni spektakl koji će se prepričavati još dugo vremena. Lisinski je postao koncertno srce Europe jedinstvenim programom kakav se i na najpoznatijim pozornicama uistinu rijetko viđa.
 
Orkestar Minhenskoga radija, Zbor Bavarskoga radija i Djevojački zbor Zvjezdice, predvođeni maestrom Ivanom Repušićem izveli su maestralna djela iz opera Verdija, Wagnera, Glinke, Čajkovskog, Puccinija... Snaga zbora i orkestra uz strast i emociju s kojom maestro Repušić uvijek pristupa svakom nastupu, a posebno onima na domaćem terenu, izazivaju neizmjerno divljenje, radost muziciranja, glazbenu čaroliju kakvu mogu stvoriti samo najbolji.
 
Program „Fuoco di Gioia“ oduševio je prepunu dvoranu, no kada su izveli poznatu, impresivnu i izuzetno upečatljivu „Himnu slobodi“, razmjeri ovacija nadmašili su sva očekivanja: “O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji nam Bog je dô. Takav dodatak u izvedbi bavarskih glazbenika pod vodstvom Ivana Repušića Lisinski će dugo pamtiti. "Prvi sam put čuo takav jedinstven 'Bravo!' koji je čitav Lisinski izvikivao u jedan glas! Na glazbu ne treba trošiti riječi, jer osjećaj žive izvedbe ne može se opisati, u Ivanovu prisustvu glazba jednostavno teče. Ali... kad ste s druge strane ograde, na bini, onda imate priliku vidjeti i suze u dirigentovim očima nakon izvedbe: po završetku Gundulićeve/Gotovčeve “Himne slobodi” vidjelo se i osjetilo koliki emocionalni naboj Repušić svojim čitavim bićem osjeća u toj izvedbi koju su na sjajnom hrvatskom jeziku pripremili njegovi bavarski muzičari. Hvala njima i Ivanu na jedinstvenom događaju, a dragom Bogu hvala za Ivanov talent i glazbu, još jedan dar u kom mnogih blaga nam je dô!", izjavio je nakon koncerta najpoznatiji hrvatski orguljaš Pavao Mašić, obuzet emocijama i ponosom izazvanog razmjerima sinoćnjeg spektakla.
 
Najbolji glazbenici uz najbolji program – Lisinski subotom nastavlja se već sljedeće subote, 9. veljače, kada publiku očekuje nastup još jednog svjetskog velikana i stalnog gosta Ciklusa za čiji su koncert ulaznice rasprodane već mjesecima unaprijed – Ive Pogorelića.
 
 
Foto: Tugomir Hrabrić