Novosti

28. lipnja 2019.

Večeri na Griču - Na službenome putu! Lisinski zahvaljuje svim sponzorima i suradnicima

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, kao glavni organizator ove manifestacije zahvaljuje svim posjetiteljima, pokroviteljima i sponzorima na ukazanoj podršci uz obećanje još većeg i boljeg programa sljedeće sezone.
 
Ove je godine od 3. do 18. lipnja održano osam impresivnih koncerata, domaćih i stranih umjetnika koji su jednako bili oduševljeni fantastičnom ljetnom pozornicom Muzeja za umjetnost i obrt, kao što je publika bila oduševljena njihovim glazbenim programom.
 
Ciklus koncerata Večeri na Griču - Na službenome putu! podržali su Grad ZagrebMinistarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Grada Zagreba.
 
Koncert svjetski poznatog Janoška ansambla ostvaren je u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, buduće velike pijanističke zvijezde Rahel Senn s Veleposlanstvom Švicarske te majstora usne harmonike Gianluce Littere s Talijanskim institutom za kulturu, kojem je ovaj veliki umjetnik s ponosom posvetio nekoliko strastvenih djela Astora Piazzolle. Koncert jednog od ponajboljih svjetskih dječačkih zborova, Augsburger Domsingknaben, održan je u Crkvi sv. Blaža koja je velikodušno ustupila svoj prostor kako bi posjetitelji mogli uživati u najljepšem od onog što duhovna glazba nudi.
 
Glavni pokrovitelj cijele manifestacije bila je INA – Industrija nafte d.d. bez koje se ovaj program ne bi mogao odviti na zavidnoj razini umjetničke kvalitete.  Također, svoj doprinos dali su i dugogodišnji partneri Croatia Osiguranje, OTP banka i Autowill.