Novosti

27. kolovoza 2018.

Velika fešta se sprema, štima se Šima za Lisinski!

Nema veselijeg imendana od onog Šime Jovanovca!
 
Tradicionalno ovaj poznati slavonski glazbenik najavljuje svoj veliki koncert koji će se 28. listopada, na blagdan Sv. Šimuna, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Već više od četvrt stoljeća bavi se glazbom kao autor tamburaških skladbi koje su toliko ušle u srce i dušu štovatelja lijepe pjesme da su postale evergrini hrvatske glazbe.

Ostati svoj i činiti sve za promociju kraja iz kojeg dolazi, za promociju tambure i izvorne glazbe uvijek su bili Šimini prioriteti. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima. Iza njega su mnogobrojne turneje diljem svijeta, a nosi i status umjetnika i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi.

Na pozornici će mu se pridružiti i brojni uvaženi gosti, prekaljeni na svim glazbenim pozornicama Lijepe Naše i dijaspore: Matko Jelavić, Marina Tomašević, Cecilija, klapa Ragusa, TS Hajo iz Subotice, TS Kristali, TS Vranac... brojna društva iz Slavonije predvođena legendarnim Vranovkama, Starotopoljanima, Šokadijom iz Gundinaca...
 
Publika će uživati u brojnim hitovima Šime Jovanovca („Treba mi ruka tvoja”, “Šta kog briga kako živim“, “Zajedno smo ostarili“, “Slavonac sam, time se ponosim“, “Pjevat’ će Slavonija“…) i legendarnim hitovima dragih gostiju („Majko“, “La musica di note“, “Laži medene“, “Osam tamburaša s Petrovaradina“, “Kao vjetri sjeverni“…). HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice zaplesat će kola svojih baka i djedova.
 
Ulaznice su u prodaji na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane