Novosti

5. ožujka 2019.

Veliki aplauz za budućnost glazbe - EUphony orkestar oduševio Lisinski

Reprezentacija najboljih mladih glazbenika iz Europe, okupljena u orkestru EUphony, zablistala je u Lisinskom.
 
Srednjoeuropski orkestar mladih pokrenut je kao rezultat suradnje glazbenih akademija iz Graza, Zagreba, Beograda, Budimpešte, Ljubljane i Sarajeva, a prerastao je u dinamični projekt intenzivne i bogate međunarodne suradnje kojem su se pridružili partneri i iz ostalih dijelova Europe. Predvođeni izvrsnim dirigentom Danielom Geissom, sinoć su se zagrebačkoj publici predstavili djelom Arnolda Schönberga Preobražena noć, op. 4 i Devetom simfonijom u e-molu, op. 95, "Iz novog svijeta" Antonina Dvoraka.
 
Bio je to ujedno i koncert na dar svim vjernim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom, koji su navikli na najvišu kvalitetu glazbene interpretacije i produkcije svjetski poznatih umjetnika. Upravo ih je ta publika dočekala i otpratila velikim aplauzom te im tako dala podršku u daljnjem razvoju karijere.
 
Dvoranu je ispunio jedinstveni zvuk orkestra najboljih studenata europskih glazbenih akademija koji je podsjetio koliko moćno može zvučati međunarodna suradnja, ali i motivacija, ambicija i poletnost mladenačkog duha, zvuk budućnosti klasične glazbe.
 
Lisinski je tako još jednom potvrdio važnost poticanja rada mladih glazbenika kojima redovito daje priliku da se predstave široj publici uz visoku kvalitetu produkcije.