Novosti

25. travnja 2016.

Veliki koncert tamburaških diva u Lisinskom na Majčin dan

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prvi puta će se sva velika imena hrvatske tamburaške scene 8. svibnja povodom Majčina dana okupiti na jednom mjestu i izvesti svoje hitove.
 
Žene su slabije zastupljene u tamburaškoj glazbi, a svojim su marljivim radom, otpjevanim pjesmama i dugogodišnjim trudom ipak pridonijele očuvanju ove kulturne baštine i tradicije, te uspjehu koji tamburaši i ovakva vrsta glazbe danas ima u Hrvatskoj.
 
S idejom da se ukaže na značaj žena na tom području, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prvi puta će se sva velika imena hrvatske tamburaške scene okupiti na jednom mjestu i izvesti svoje hitove u nedjelju 8. svibnja, prigodno za Majčin dan.
 
Organizatori su okupili sve žene koje su sudjelovale na tamburaškoj sceni, počevši od svima poznate Vere Svobode, Marte Nikolin, Viktorije Kulišić-Đenke, Marije Pavković-Snaše, Blanke Došen, Vlatke Kopić pa preko Cecilije Rudić koja je u zadnjih nekoliko godina ostvarila veliku slušanost, pa preko ženskih tamburaških sastava Garavuše i Cure iz Centra, do Učiteljica, kao modernog sastava koji pokazuje da i mlade cure uzimaju tamburu kao nacionalni instrument te miješanjem pop glazbe i tambure uspijevaju privući mlađu publiku. Sve pjevačice, kako i priliči, pratit će Tamburaši za dušu.
 
Voditelj koncerta bit će Frano Ridjan.
 
O njihovoj angažanosti svjedoči činjenica da je jedini hrvatski tamburaški ženski band aid s 9 tamburaških diva otpjevao zajedničku pjesmu 'Moja drugo' kako bi pomogle Mariji Pavković Snaši. Ona je je oboljela od raka dojke, ali nije se predavala nego je nastavila s radom i pjesmom, a njene kolegice pokazale su solidarnost i brigu te je za navedenu pjesmu napravljen i spot. Akcija koju su pjevačice nazvale 'Žena ženi' uspjela je u potpunosti, uz održavanje velikog humanitarnog koncerta u Đakovu na kojem se skupilo preko 2,5 tisuće ljudi.
 
Izvor: Jutarnji list