Novosti

23. srpnja 2018.

Veliko slavlje pola stoljeća autorskog rada Zvonka Bogdana

U prosincu davne 1968. godine, prije točno pedeset godina, Zvonko Bogdan snimo je svoju prvu autorsku pjesmu "Svake noći tebi pjevam".
 
U srijedu, 19. prosinca, obilježit će pedeset godina glazbene karijere u hramu hrvatske kulture. Zajedno sa svojim tamburašima iz Velikog tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine glazbeno će dočarati jedno vrijeme koje je vladalo prije pedesetak godina i otpjevati starogradske pjesme i romanse koje su se davno izvodile, danas se rijetko čuju, a imaju veliku umjetničku vrijednost.

Tako će uz pratnju 22 glazbenika, neponovljivi i jedini čuvar budućnosti bačke ravnice, prošetati publiku kroz svoj autorski repertoar i izvesti tamburaške uspješnice "Ej salaši na sjeveru Bačke", "Govori se da me varaš", "Kraj jezera", "Život teče u laganom ritmu", "Prošle su mnoge ljubavi", "Tko te ima taj te nema".., a uz to neće ostati uskraćeni ni ljubitelji sevdalinki i mađarskih i rumunjskih romansi.

Zvonko Bogdan svoje je život posvetio glazbi, a glazba je posvetila svoje trenutke njemu. Stoga uživajmo u koncertu vrhunskih glazbenika i prepustimo se čaroliji prošlih vremena koje se ponoviti neće.