Novosti

12. prosinca 2019.

Veljača prepuna događanja u Lisinskom

Nakon blagdanskih i svih veselih i dinamičnih događanja u Lisinskom, u novu ćemo godinu uploviti uz najatraktivnije glazbene i scenske izvođače. Bit će tu smijeha i komedije, tuge i sevdaha, plesača, bubnjara, diva, vrhunskog orkestra i zborova…
 
Već prvi dan mjeseca veljače rezerviran je za salve smijeha koje će izmamiti najveći komičar u Hrvata – Željko Pervan! Nakon što je početkom 2019. godine rasprodao tri showa, ovaj će vas put oduševiti programom „Izlazak iz ormara“.
 
9. veljače pozornicu Lisinskog ispunit će japanska bubnjarska senzacija Kodo. Četrdeset godina tradicije dovelo je do savršenstva u prezentaciji energične žive umjetničke forme koju su ovi majstori bubnjanja uobličili u predstavu Legacy, u sklopu One Earth 2020 turneje.
 
Veljača je mjesec ljubavi, a koncert posebno posvećen zaljubljenima i ljubavi 12. će veljače održati splitska diva, dobitnica nagrade Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, Zorica Kondža.
 
Deseti ovosezonski koncert u sklopu ciklusa Lisinski subotom predstavlja jedan od najpoznatijih zborova na svijetu – Bečke dječake, koji će 15. veljače, uz poglavito sakralne skladbe, izvesti i hrvatske, grčke, turske, libanonske i alžirske narodne pjesme.
 
Dan nakon, ne propustite priliku da vas ponovno osvoji Ukrainian Classical Ballet koji je svojim Orašarom rasprodao četiri prosinačke izvedbe u Lisinskom, a sada dolazi s dvije nezaboravne priče: Carmen i Šeherezada koje će ostaviti bez daha sve ljubitelje kazališta, drame, glazbe i baleta.
 
Također 16. veljače, s pozornice Carnegie Halla, na kojoj je doživjela veličanstven uspjeh, u malu dvoranu Lisinskog stiže jazz pjevačica i skladateljica Lela Kaplowitz s dojmljivim pratećim bendom predstaviti svoj novi album „To one“.
  
22. veljače u ciklusu Lisinski subotom imat ćemo čast ugostiti Orkestar Minhenskoga radija i Zbor Bavarskoga radija, kojima će ravnati jedan od najvažnijih dirigenata nove generacije, miljenik publike, poznat po vedrom duhu i strastvenom pristupu glazbi – Ivan Repušić. Kao posebna gošća u programu posvećenom „slavljeniku“ Beethovenu i hrvatskom skladatelju Igoru Kuljeriću nastupit će istaknuta hrvatska pijanistica Martina Filjak
 
Dan koji postoji samo svake četiri godine bit će u znaku sevdaha. Uz program simboličnog naziva Širimo sevdah, sarajevska će šestorka Divanhana 29. veljače uz tradicionalne sevdalinke premijerno pred zagrebačkom publikom izvesti i autorski materijal koji će biti objavljen 2020. godine.
 
Ulaznice za sva događanja dostupne su na blagajnama Lisinskog, kao i online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.
Više o svim događanjima saznajte na www.lisinski.hr i facebook stranici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.