Novosti

20. siječnja 2019.

Vincent Dubois - raskoš orgulja za još jedan veliki aplauz ciklusa Lisinski subotom

Jedan od ponajboljih svjetskih orguljaša, Vincent Dubois, svoje je sviračke sposobnosti zagrebačkoj publici predstavio u najboljem svjetlu.
 
Kraljica instrumenata u stalnoj postavi Lisinskog, orgulje Wernera Walckera, zasjale su punim sjajem. Katedralni orguljaš pariške Notre-Dame večer je započeo Bachovom Sinfonijom iz kantate Wir müssen durch viel Trübsal, a svojim je virtuoznim umijećem nastavio oduševljavati publiku izvedbom Mozartove Fantazije u f-molu. Tehnički perfekcionizam te ozbiljan pristup kompleksnosti izvedenih djela omogućili su da se Dubois u Lisinskom osjeća kao na domaćem terenu te publici da ono najbolje od sebe. Večer je, nakon izvedbe djela Francka, Windora i Lisztovog spektakularnog „blockbustera“ za orgulje, zaključio vlastitom improvizacijom te zaradio gromoglasne ovacije.
 
Ciklus Lisinski subotom nastavlja se gostovanjem maestra Ivana Repušića koji 2. veljače dolazi s jednim od najboljih njemačkih orkestara i zborova – Orkestrom Minhenskoga radija i Zborom Bavarskoga radija. Ulaznice za „Vatromet radosti“ mogu se nabaviti na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane. 
 
Foto: Buga Cvjetanović