Novosti

25. ožujka 2016.

Vrhunac velike turneje u Zagrebu

Svjetska a cappella atrakcija, zbor Viva Vox, nakon rasprodanih koncerata u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dolazi 16. travnja u Zagreb, u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.
 
Viva Vox, poznat po izvođenju svjetskih hitova uz podršku beatboxa, prošlog petka održao je solistički koncert u Nišu, a zbog velikog interesa u svakom gradu u kojem nastupa, i ovog će vikenda nastupiti u Nišu pred rasprodanom Dvoranom. Nakon toga zbor kreće s pripremama za prvi solistički koncert u Zagrebu, za koji spremaju pravi spektakl.
 
Osim što izvode djela imitirajući instrumente svojim glasovima, svaku pjesmu prati posebna koreografija, te svjetlosni i vizualni efekti. Ovaj putujući spektakl izvodi obrade za koje je gotovo nezamislivo da ih je moguće otpjevati, i to bez ikakve instrumentalne pratnje.
 
Raznovrsni repertoar stvara posebnu žanrovsku sliku i doživljaj, jer Viva Vox publici daruje sve, od filmske glazbe, preko popa i rocka, pa sve do glazbenih žanrova kao što su industrial metal i dubstep.
 
Ameno grupe Era, Red Hot Chili Peppers, System of a Down, Beyoncé, Sia, samo su neki od izvođača u kojima publika uživa na njihovim koncertima. Prava "grmljavina" glasova na pozornici odvija se kada izvode hitove bendova kao što su Pearl Jam, Nirvana, Rammstein, Metallica, The Prodigy, ali i legendarne grupe Queen.
 
Oni pomiču granice mogućeg u a cappella izvedbi, oni dolaze u Zagreb, oni su Viva Vox.