Novosti

8. ožujka 2019.

Zoran Predin izuzetnom večeri zahvalio publici na dugogodišnjoj podršci

Najpoznatiji slovenski rocker i kantautor sjajnim je koncertom u rasprodanoj dvorani Lisinskog obilježio 40 godina karijere.
 
Oduvijek željno očekivan, s radošću dočekivan i obožavan u Hrvatskoj, Zoran Predin na sinoćnjem je koncertu jednako oduševio posjetitelje legendarnim pjesmama Lačnog Franza kao i pjesmama nastalima nakon djelovanja tog kultnog novovalnog sastava.
 
Uzbudljivi i osvježeni aranžmani skladnih i pitkih melodija te prepoznatljivo slikoviti, duhoviti i emotivni stihovi ovog osebujnog glazbenika već desetljećima dopiru do mnogobrojnih obožavatelja i izvan rodne Slovenije, pogotovo u Zagrebu, koji on naziva „nukleusom svoje karijere“.
 
U trosatnom koncertu, uz pratnju Vokalnog tria Globolke grlice i gostovanja istaknutog jazz-pijanista Matije Dedića, poznatog sisačkog swing gitarista Damira Kukuruzovića i Django Group te pjevačice Anje Rupel, Predin je publici pružio presjek fantastične i divljenja vrijedne 40-godišnje karijere.
 
Matija Dedić popratio je Predina kroz šansone, a zajedno su izveli i legendarnu pjesmu Arsena Dedića Moderato Cantabile s njegova nedavno objavljenog albuma. Album naziva Zoran pjeva Arsena jubilarni je, 40. Predinov album s obradama 12 pjesama njegova dragog prijatelja, kolege i srodne poetske duše, a nedavno je objavljena i njegova druga knjiga, „Glavom kroz zid“.
Damir Kukuruzović i Django Group u Lisinski su donijeli gypsy swing ritam i atmosferu pjesmama Pridi k meni, Mentol bombon i dr.
Pomlađena postava Lačnog Franza sudjelovala je u indie-rock dijelu koncerta, a sjajna Anja Rupel otpjevala je legendarne pjesme grupe Videosex Tko je zgazio gospođu Mjesec te s Predinom Zemlja pleše. Pridružila mu se i u pjesmi Što bi mi bez nas, koja je mnogima poznata u njegovoj izvedbi s Massimom.
 
Intimne, nostalgične i duhovite priče kojima je Predin spretno i šarmantno prošarao svoj glazbeni nastup dodatno su oduševile emotivnu i rasplesanu publiku koja ga je na kraju večeri ispratila s ogromnom zahvalnošću za svu glazbu i stihove koje nam je podario u (prvih) 40 godina više nego uspješne karijere.
 
foto: Daniel Ille