Događanja

11.
rujna 2021.
Subota u 21:00 sati
Otvorena pozornica

LISINSKI ATRIUM
DETOUR

Subota U 21:00
Otvorena pozornica
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
Ulaznice
120,00 kn
DETOUR
 
Elektro-akustična pop-atrakcija Detour izvodi svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma!
 
Detour je sastav prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom. 
 
Kroz 15 godina postojanja, svojim su glasovima i talentom ovaj sastav obilježile pjevačice Maja Posavec te potom Gina Damjanović, da bi se početkom prošle godine Detouru priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema riječima frontmana - autora, aranžera, producenta i gitarista Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena i Slavlje otvorili su priču petog studijskog albuma Tourdetour
 
Njihova prva dva studijska albuma Detour i TV donijeli su hitove poput Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok se njihov treći studijski album A što ak' ja... pokazao prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u velike regijske glazbene pop-atrakcije prikačivši im titulu 'perjanice novovalnog popa'.
 
Istovremeno se zaredao i velik broj koncertnih nastupa, s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit-singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru top-mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. 
 
Godine 2016. pjesma Zaljubila sam se poharala je domaće top-ljestvice dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najčešće puštanu pjesmu te godine u eteru radijskih postaja, a 2017. pjesma im donosi glazbenu nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i hvaljeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima. 
 
Nakon Zaljubila sam se, novi album Tourdetour uspješno se predstavio pjesmom Biram (Porin nominacija za Pjesmu godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i Najbolji video), a nastavio kroz hitoidni singl Bez tebe, potom pjesme Vikend i Skrivena, te ga je glazbena kritika svrstala među top-albume u 2018. godini. Album je na novinarskoj glazbenoj nagradi Rock&Off osvojio nagradu u Pop&off kategoriji, a na Porinu nagradu za Pop-album godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom. 
 
Nakon rasprodanog koncerta u povodu Valentinova, koji je sastav održao s grupom Pavel 2018. godine u Lisinskom, Detour dolazi u Lisinski Atrium ponoviti uspjeh - ovoga puta - pod otvorenim nebom!