Događanja

17.
rujna 2021.
Petak u 21:00 sati
Otvorena pozornica

LISINSKI ATRIUM
NENO BELAN & MEDITERAN ORCHESTRA

Petak U 21:00
Otvorena pozornica
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
Ulaznice
120,00 kn
NENO BELAN & MEDITERAN ORCHESTRA
 
Legendarni glazbenik nastupit će u Lisinski Atriumu u akustičnom izdanju uz prošireni sastav Fiumensa koji čine Mediteran Orchestra.
 
Neno Belan u svojoj je bogatoj karijeri ostvario više odličnih suradnji, a uzbudljiva priča s Fiumensima započela je prije skoro 25 godina, nakon njegova preseljenja u Rijeku. Otada do danas Neno Belan & Fiumens objavili su četiri hvaljena i nagrađivana studijska albuma s hitovima poput Ponoćna zvona, Kavanna, Ludo zaljubljen, Rijeka snova te brojnim nezaboravnim duetima. 
 
Njegove pjesme spadaju među najizvođenije i najomiljenije pjesme u Hrvatskoj čije stihove svi znaju, a njegov je talent i rad, kroz samostalnu karijeru te uz Fiumense i kultne splitske Đavole, prepoznat s više od stotinu nagrada. 
 
„Ja sam kantautor, gitarist, ponekad i producent, a kažu još i vječiti romantik“, za sebe kaže Neno Belan, a za Fiumense, s kojima je prošao na stotine tisuće kilometara odsviravši nebrojeno mnogo koncerata i koje od prvog dana čini ista ekipa: Vedran Križan (klavijature), Olja Dešić (bas) i Leo Rumora (bubnjevi) kaže da je dala njegovu „toplom, južnjačkom, dalmatinskom temperamentu i melodioznosti riječku odlučnu, rokersku čvrstinu i to je ispao izuzetno interesantan spoj u kojem i mi i naša divna publika veoma uživamo.“ 
 
Na domaćoj glazbenoj sceni ime Nene Belana popularno je već skoro 40 godina. Njegov karakterističan glazbeni stil uronjen je u tradicionalnu američku rock-glazbu pedesetih, engleski pop šezdesetih i talijansku kanconu, a snažnu inspiraciju Belan je pronašao i u mediteranskom podneblju iz kojega potječe. Kako je sam jednom prilikom rekao: „Taj miks popa, rocka i dalmatinske pjesme pretvorio sam u jedinstveni domaći mainstream koji su mnogi, nadam se, s potpunim pravom, prozvali 'belanovskim popom'.“ 
 
Ne propustite akustičnu večer u društvu Nene Belana & Mediteran Orchestra, uz svevremenske hitove ovoga kultnog glazbenika!