Događanja

13.
ožujka 2023.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

BOŽO VREĆO

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
29,00 € 218,5 kn
31,00 € 233,57 kn
33,00 € 248,64 kn
Ulaznice
29,00 € 218,5 kn
31,00 € 233,57 kn
33,00 € 248,64 kn
Lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije dolazi u Lisinski! 
 
Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica. Spomenuti mediji nazivaju ga i „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“. O njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert u prosincu u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati. 
 
Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe
 
Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe. 
 
Njegovi su koncerti potpuno sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. 
 
Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.
 
Trenutno radi na filmskoj glazbi ladino pjesama u BiH, a jedna od njih, Maldiča, dio je dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva "Sarajevo stereo" u produkciji i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.
 

Ulaznice su u prodaji preko sustava Eventim, Ulaznice.hr te na blagajni dvorane Lisinski.

Umirovljenici na blagajni ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn