Događanja

05.
prosinca 2023.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

CIKLUS GLAZBENE STAZE: BERSA & RAHMANJINOV 150 - GRAZIANI, ANIĆ I STARČEVIĆ

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga Moj svijet
8,00 € 60,28 kn
Ulaznice
8,00 € 60,28 kn
Ciklus "Glazbene staze" predstavlja:
 
BERSA & RAHMANJINOV 150 - KLAVIRSKA TRIJA
Koncert u povodu 150. obljetnice rođenja Sergeja Rahmanjinova (1873. – 1943.) i Blagoja Berse (1873. – 1934.)
 
 
MARCO GRAZIANI, violina
LATICA ANIĆ, violončelo
KREŠIMIR STARČEVIĆ, klavir
 
Program:
 
Blagoje Bersa: Trio za klavir, violinu i violončelo, op. 7
Sergej Rahmanjinov: Prvi elegični trio za klavir, violinu i violončelo u g-molu
*   *   *
Sergej Rahmanjinov: Drugi elegični trio za klavir, violinu i violončelo u d-molu, op. 9
 
Nakon uspješnih nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama i Osorskim glazbenim večerima, violinist Marco Graziani, violončelistica Latica Anić i pijanist Krešimir Starčević predstavljaju jedinstven program kakav se rijetko može čuti na koncertnim pozornicama - klavirska trija Blagoja Berse i Sergeja Rahmanjinova!
 
Ova dvojice velikana rođena su iste, 1873. godine, stoga se ovim koncertom obilježava 150. obljetnica njihova rođenja. Bit će to prva suvremena izvedba mladenačkog Bersinog Trija, op. 7, utemeljena na novom notnom materijalu koji je objavio Hrvatski glazbeni zavod. Uslijedit će Rahmanjinovljev Prvi elegični trio, jedino djelo s programa koje je pronašlo svoje stalno mjesto u komornom repertoaru. U slučaju Drugog elegičnog trija Rahmanjinova, riječ je o jednom od najtežih klavirskih trija u cjelokupnoj literaturi, djelu u trajanju od 50 minuta koje pred izvođače stavlja velike interpretacijske izazove i koje se ne usudi izvesti svatko, stoga je i to možda razlog što ga zagrebačka publika nije već desetljećima čula uživo!
 
Pokrovitelj koncerta: Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo
Učenici, studenti i umirovljenici ostvaruju pravo na 50 % popusta pri kupnji ulaznica. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.