Događanja

27.
rujna 2022.
Utorak u 10:30 sati
Mala dvorana

ĐAK VESELJAK I PROMETNI ZNAK

Utorak U 10:30
Mala dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
Ulazak uz pozivnice
Ulazak uz pozivnice
Đak veseljak i prometni znak je edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometu.
 
Cijeli program je osmišljen da djeca kroz interakciju s glumcima slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi uče o prometnim znakovima kroz igru.
 
Program je pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Sigurnost cestovnog prometa, koji već osmu godinu podržava ovaj projekt kojeg smatra hvalevrijednim s obzirom na to da se kroz edukaciju djece dopire i do roditelja vozača.
 
O MJUZIKLU: Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom, na putu od kuće do škole ili vrtića poučavaju djecu o važnim prometnim znakovima i opasnostima u prometu. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi se djeca tijekom predstave mogla upoznati i s instrumentima koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo.
Mjuzikl je sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu, kako se u njemu vladati te upoznavanje najvažnijih prometnih znakova i osmišljenog umjetničkog sadržaja u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj.
 
MJUZIKL SE, UZ ADAPTACIJU NOVIH SITUACIJA S KOJIMA SE DJECA SUOČAVAJU U SADAŠNJE VRIJEME, PRIKAZUJE VEĆ 30 GODINA!
 
SUDIONICI
Ivan Đuričić
Ana Maras
Krešimir Marmilić – violina
Mario Čopor - klavir