Događanja

26.
rujna 2023.
Utorak u 10:00 sati
Mala dvorana

ĐAK VESELJAK I PROMETNI ZNAK

Utorak U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
Ulazak uz pozivnice
Ulazak uz pozivnice
Đak veseljak i prometni znak je edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koje je od   iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometu.
Cijeli program je osmišljen da bude interakcija između djece i glumaca gdje djeca slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi nauče o prometnim znakovima, a nastao je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 
Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom, na putu od kuće do škole ili vrtića, podučavaju djecu o važnim prometnim znakovima. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi se djeca tijekom predstave mogla upoznati i s instrumentima koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo.
 
Mjuzikl je sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu, kako se u njemu vladati te upoznavanje najvažnijih prometnih znakova i osmišljenog umjetničkog sadržaja u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj.
 
SUDIONICI
Ivan Đuričić
Paola Slavica
Krešimir Marmilić, violina
Mario Čopor, klavir