Događanja

26.
listopada 2022.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

FESTIVAL PIANO 3
TIFFANY POON

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga profesionalnih glazbenika Diapason
7,00 € 52,74 kn
Ulaznice
7,00 € 52,74 kn
Program: 
D. Scarlatti: Sonata u E-duru, K. 380,
                   Sonata u A duru, K.322
L. van Beethoven: Sonata u A-duru, op.2 br. 2
R. Schumann: Kreisleriana, op. 16
 
Rođena u Hong Kongu, pijanistica TIFFANY POON nastupala je s orkestrima i na recitalima diljem Sjedinjenih Država, Kanade, Europe, Australije i Kine otkako je prvi put primljena na program predkoledža Juilliard u dobi od osam godina. Osim koncertnih nastupa uživo, također je posvećena izgradnji online zajednice na svom YouTubeu i kanalima društvenih medija i mreža, gdje dijeli uvide u svoj život glazbenice s ciljem demistificiranja klasične glazbe. Ove će sezone Tiffany debitirati u Herbst Theatreu, Chamber Music San Francisco i minhenskom Herkulessaalu u sezoni Klassik vor Acht Concerta Windersteina. 
 
U suradnji s Moritzburg Festivalom, njezinu snimku solo i komornih djela Antonína Dvořáka s hvaljenim violončelistom Janom Voglerom i violinistom Chadom Hoopesom objavila je diskografska kuća SONY Classical u ljeto 2022. Nedavno je debitirala u Hayes Piano Series Washington Performing Arts u Kennedy Centeru u Salzburgu s Philharmonie Salzburg i dirigenticom Elisabeth Fuchs te se pridružila violončelistu Janu Vogleru u nizu recitala komorne glazbe izvodeći glazbu L. van Beethovena, između ostalog i na festivalu u Rheingauu u Njemačkoj. Posljednjih sezona Tiffany je nastupala na festivalima Klavierfestival Ruhr, KlassikMarathon Rheingau Musikfestivala, u sezoni Tonhalle-Orchester Zurich i sezoni NeueNamen u Münsteru i Bielefeldu. Bila je stipendistica programa Bohème 2020 na Glazbenom festivalu u Dresdenu, a u jesen 2019. Tiffany je debitirala u seriji Rising Star na Gilmore Keyboard Festivalu. Nastupala je i na internetskim koncertima na svojim kanalima društvenih medija kao i na vrhunskoj platformi Dreamstage. Na društvenim mrežama ima preko 300.000 pretplatnika i pratitelja. 
 
Aktivna je u modernim programima kao što su Performance Today, Music Never Sleeps, surađuje s kampanjom 'Practice 30' Njujorške filharmonije i s Teen Vogueom za njihovu web-seriju 'The Lead Up'. Kroz svoje videozapise 'Get Ready with Me' i svoje vlogove s načinima vježbanja klavira stvorila je internetsku zajednicu kako bi nadahnula sve generacije da cijene klasičnu glazbu. Životni moto joj je "Be Kind and Keep Striving."
 
Godine 2020. Tiffany je osnovala dobrotvornu organizaciju „Together with Classical“ - neprofitnu organizaciju posvećenu pružanju podrške glazbenicima i glazbenom obrazovanju, istovremeno povezujući ljude i zajednice iz cijelog svijeta u njihovoj zajedničkoj ljubavi prema klasičnoj glazbi. Tiffany je dobila punu stipendiju od programa razmjene Sveučilišta Columbia/Juilliard School gdje je studirala klavir kod Emanuela Axea i Josepha Kalichsteina. Sveučilište Columbia proglasilo ju je stipendisticom Johna Jaya za njezina izvanredna akademska i umjetnička postignuća, a u svibnju 2018. diplomirala je filozofiju na Sveučilištu Columbia. 
 
Tiffany je proglašena pobjednicom drugog mjesta na KlavierOlympu 2019. Kissinger Summer Festivala, a 2014. proglašena je nacionalnom pobjednicom YoungArts u SAD-u. Njezine nagrade uključuju prvu nagradu i nagradu za najbolju izvedbu koncerta na 8. moskovskom međunarodnom natjecanju mladih pijanista Frederic Chopin 2012., a nedavno je osvojila drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Zaklade Walter W. Naumburg. Tiffany je nagrađena nagradom za mladog umjetnika 2019. od agencije Hessen na glazbenom festivalu u Rheingauu.
Studenti i umirovljenici ostvaruju 20 % popusta na cijenu ulaznice.