Događanja

06.
prosinca 2021.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

G. C. MENOTTI: MEDIJ,
opera

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
Ulazak na izvedbu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan izvedbe od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog. 
 
JOSIP ŠEGO / MATIJA FORTUNA, dirigenti
CATERINA PANTI - LIBEROVICI, redateljica
DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ MUŠOVIĆ / SOFIA AMELI GOJIĆ (Flora)
IVANA LAZAR / TANJA RUŽDJAK (Monika)
ŽELJKA MARTIĆ / MARGARETA MATIŠIĆ (gospođa Nolan)
TAMARA FRANETOVIĆ FELBINGER / TENA LONČAREVIĆ (gospođa Gobineau)
OZREN BILUŠIĆ / JURICA JURASIĆ KAPUN (gospodin Gobineau)
LEONARD LAMPERT / STEFANO SURIAN (Toby) 
 
ROBERTO BOLDINI, scenograf
ALESSANDRA GARANZINI, kostimografkinja 
 
Medij je kratka tragična opera u dva čina za koju je glazbu i libreto napisao Gian Carlo Menotti. Ova glazbena tragedija tematizira spiritizam i govori o lažnoj vidovnjakinji čiji iznenadni susret s nepoznatim dovede do kaosa i ubojstva, a sve je dočarano snažnom glazbom nalik dramskom recitativu napisanom za orkestar od četrnaest glazbenika. 
 
U svojem je libretu Menotti, prema vlastitim riječima, prikazao igru ideja koje opisuju tragediju žene ukliještene između dvaju svjetova: stvarnosti koju ne može potpuno shvatiti i nadnaravnog svijeta u koji ne može vjerovati. 
Ulazak na izvedbu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan izvedbe od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za program u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Pri kupnji ulaznica na blagajni Lisinskog, pretplatnici ciklusa "Lisinski subotom" i pretplatnici HNK pretplate ostvaruju 20 % popusta, a članovi udruga 50 % popusta.