Događanja

17.
listopada 2023.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU
RUBEN DALIBALTAYAN, klavir

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
8,00 €
Ulaznice
8,00 €
RUBEN DALIBALTAYAN, klavir
 
Program:
W. A. Mozart - Sonata u C-duru KV. 330 
L. van Beethoven - Sonata op. 81a Les Adieux 
*   *   *
F. Chopin:  Četiri Balade
                  g-mol,  op. 23
                  F-dur,  op.  38
                  As-dur,  op.47
                  f-mol,  op.  52 
 
Ruben Dalibaltayan rođen je u Erevanu, u Armeniji 1973. godine. Od 2005. živi u Hrvatskoj i radi kao redovni profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Muzičkoj  akademiji u Ljubljani. Djeluje također kao gostujući profesor na majstorskim tečajevima na Međunarodnoj muzičkoj akademiji u Liechtensteinu, Muzičkoj akademijiu Sarajevu te Talent Music Master Courses u Brescii. Predsjednik je Hrvatskog društva Aleksandar Skrjabin i umjetnički  direktor Međunarodnog pijanističkog natjecanja u Radovljici u Sloveniji. Studirao je na Državnom konzervatoriju Komitas u Erevanu, Ruskoj muzičkoj akademiji Gnjesin i na Moskovskom državnom konzervatoriju Čajkovski u klasama Anahit Šahbazjan, Arthura Berngardta i Valerija Kastelskog. Na njegov profesionalni i osobni razvoj značajno su utjecali brojni izvanredni glazbenici poput Borisa Berlina, Lazara Bermana i Alexisa Weissenberga.
 
Pobjednik je međunarodnih pijanističkih natjecanja u Armeniji, Kini, Hrvatskoj i Italiji. Na internacionalnoj glazbenoj sceni ostvario je niz zapaženih nastupa: od recitala i koncerata s uglednim simfonijskim orkestrima, do muziciranja u različitim komornim sastavima, najčešće sa zagrebačkim Triom Amadeus i u klavirskom duu sa suprugom Julijom Gubajdullinom. 
 
Profesor Dalibaltayan odgojio je generaciju mladih pijanista koji su postigli sjajne rezultate i osvojili nagrade na najuglednijim svjetskim natjecanjima, kao što su Ferruccio Busoni, Queen Elizabeth, Robert Schumann i Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste u Ettlingenu. Neki od njegovih studenata, poput Ivana Krpana i Aljoše Jurinića, postižu zavidne uspjehe na međunarodnoj glazbenoj sceni.
 
U suradnji s Hrvatskim radijem i Hrvatskim glazbenim zavodom 2016. snimio je cjelokupni klavirski opus hrvatskog skladatelja Blagoja Berse. Za taj dvostruki CD primio je najviše priznanje Ministarstva kulture Republike Hrvatske – Nagradu Vladimir Nazor za najviša dostignuća u glazbi i umjetnosti. 
Popust od 20 % odobrava se učenicima, studentima, umirovljenicima, invalidima. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.