Događanja

14.
prosinca 2022.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU
TRIO JOCONDE:
MARTA ŠOMOĐI HOMAN, flauta
KRISTINA KEBET, klavir
PETRA KUŠAN, violončelo

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
7,00 € 52,74 kn
Ulaznice
7,00 € 52,74 kn
KLAVIRSKI TRIO:
MARTA ŠOMOĐI HOMAN, flauta
KRISTINA KEBET, klavir
PETRA KUŠAN, violončelo 
 
Program:
Joseph Haydn: Trio sonata u F duru, Hob.XV:17
Carl Maria von Weber: Trio u g molu za klavir, flautu i violončelo, op. 63 (24')
Philippe Gaubert: Trois Aquarelles
Felix Mendelssohn: Trio br. 1 u d molu, op. 49 
 
Marta Šomođi Homan rođena je u Zagrebu, gdje je na Muzičkoj akademiji završila studij flaute u klasi prof. Karoline Šantl-Zupan. Kao članica Trija Sequenza osvaja drugu nagradu na natjecanju u Majanu (Italija), a na Prvom hrvatskom natjecanju mladih glazbenika Papandopulo 2012. godine osvojila je drugu nagradu (prva nije dodijeljena). Na tribini „Darko Lukić“ osvaja Diplomu „Darko Lukić“ (2013.), a u sklopu Trija Sequenza i Nagradu za najbolje izvedeno djelo hrvatskih skladatelja (2017.) Kao članica sastava Camerata Cantilly 2020. godine prima Diplomu „Milka Trnina“. Nastupa kao solistica uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Kao solistica i komorna glazbenica održava recitale te nastupa u ciklusima i na festivalima: Ciklus Samoborskih gudača, Glazbene staze, Virtuozo, Mali festival čembala, Nedjeljna matineja u foyeru HNK, Varaždinske barokne večeri, festival BaRoMus, Korčulanski barokni festival, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Večeri na Griču, Svjetski kongres saksofonista. Kao komorna glazbenica surađivala je s uglednim glazbenicima kao što su Hervé Niquet, Rachel Brown, Marcello Gatti, Catherine Mackintosh i mnogi drugi. Nastupa u Europi (Slovenija, Nizozemska, Velika Britanija, Italija, Austrija) i SAD-u. Snima za Hrvatski radio. 
 
Kristina Kebet diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Dalibora Cikojevića, a potom solističku izvedbu i komornu glazbu u klasi Alana Weissa na Lemmensinstituut u Leuvenu te klavirsku pratnju u klasi prof. Jean-Pierrea Moemaersa na Conservatoire Royal de Liège, Belgija. Studirala je i u klasi Grigorija Gruzmana na Visokoj školi za glazbu Franz Liszt u Weimaru. Usavršavala se kod Lilye Zilberstein, Andreya Pisareva, Desirea N'Kaoue, Borisa Giltburga, Daniela Rivere, Davida Millera, Dine Joffe, Diane Andersen, Eugena Indjića, Pietra Da Marije i Sergia Tiempa. Diplomirala je u klasi Dalibora Cikojevića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a tijekom 2011. i 2012. bila je docentica na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu u Njemačkoj. S Trijom Sequenza na Prvom hrvatskom Natjecanju mladih glazbenika Papandopulo 2012. osvojila je drugu nagradu. U duu s Martom Šomođi Homan osvojila je Diplomu Darko Lukić na istoimenoj tribini 2013. Posljednjih godina surađuje sa vodećim svjetskim klarinetistima i sudjeluje u produkcijama opere. 2017. godine bila je službena pijanistica na 4. međunarodnom natjecanju klarineta u Gentu, a 2018. godine na natjecanju mladih umjetnika ClarinetFest u Oostendeu u Belgiji. Kao korepetitor je 2017. i 2018. sudjelovala u festivalu Midsummer Mozartiade u Bruxellesu u produkciji opera 'Cosi fan tutte' i 'Don Giovanni' u Théâtre des Martyrs, Bruxelles pod vodstvom maestra Davida Millera (La Monnaie). Solo pijanistica je u rezidenciji koncertnog ciklusa Pulcheria u Leuvenu, a nastupila je i na festivalu Edegemse concerten u Antwerpenu, te u Parlamentu Fédération Wallonie-Bruxelles. Redovito nastupa sa stalnim komornim partnerima pijanistima Giorgos Galiatsos, Ngoc Bao Phung, violinistom Elvis Perez-Acevedo, violončelisticom Sara Fontan-Ferreira, te klarinetistom Kevin Casteleyn.Kao slobodna pedagoginja djeluje u Njemačkoj, Belgiji i SAD-u.
 
Petra Kušan diplomirala je violončelo u klasi prof. Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a u klasi Juliusa Bergera 2010. završila je majstorsko usavršavanje u Leopold Mozart Centru u Augsburgu. Tijekom studija redovito se usavršavala kod uglednih glazbenika kao što su K. Botvay, D. Ferschtman, L. Fenyo, M. Lovett, O. Mandozzi, A. Meneses, Jean Guihen Queyras, V. Yagling, R. Latzko i drugi. Bila je stipendistica grada Zagreba, Bavarske vlade, Leopold Mozart Curatoriuma, Fondacije Vladimira Spivakova te Mozarteuma. Laureatkinja je mnogih natjecanja kao što su Concertino Praga, Andreas Stein Wettbewerb i Ferdo Livadić. Godine 2007. dobila je Nagradu Ivo Vuljević za najuspješniju mladu glazbenicu godine. Redovito nastupa kao solistica diljem Europe (Slovenija, Austrija, Njemačka, Francuska, Rusija, Češka, Slovačka, Republika Kosovo, Švicarska), ali i s brojnim orkestrima (SO Češkoga Radija, Kremerata Baltica, Budimpeštanski gudači, Leopold Mozart ansambl, Zagrebačka filharmonija, SO Muzičke akademije u Zagrebu, Zagrebački solisti i Hrvatski komorni orkestar). Snimala je za hrvatski, češki, austrijski, njemački i francuski radio, a njene snimke su emitirane na mnogim radijima diljem Europe. Intenzivno se bavi komornom glazbom i redovito surađuje s umjetnicima kao što su Mischa Maisky, Jose Gallardo, Natalia Gutman, Jean Guihen Queyras, Danjulo Ishizaka, Radovan Vlatković, Giovanni Sollima, Daniel Gaede, Martin Lovett, Monika Leskovar, Julius Berger. Članica je orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
20 % popusta na cijenu ulaznice ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice.