Događanja

21.
ožujka 2023.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GUITARRA VIVA
LUKA LOVREKOVIĆ

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: BUNT ART j.d.o.o.
11,00 € 82,88 kn
Ulaznice
11,00 € 82,88 kn
GUITARRA VIVA, ciklus gitarskih koncerata
LUKA LOVREKOVIĆ, gitara 
 
Program:
 
M. Giuliani: Rossiniana br. 1, op. 119
F. Sor: Fantaisie élégiaque, op. 59
J. S. Bach/A. Vivaldi: Concerto BWV 972 (obr. J. Perroy)
K. Klarić: Chameleon
F. Tárrega: Varijacije na temu Karneval u Veneciji
 
Luka Lovreković (Križevci, 1995.) počeo je svirati gitaru pod vodstvom Tamare Perc, diplomirao je gitaru u klasi Krešimira Bedeka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon završenog diplomskog studija usavršavao se na Kunstuniversitätu u Grazu u klasi Łukasza Kuropaczewskog. 
 
Osvojio je brojne nagrade na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj, Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj, Portugalu te Nizozemskoj (Andres Segovia - Velbert, International Viseu Guitar Competition, Groningen Guitar Competiton, Brussels International Guitar Competition, Zagreb Guitar Festival,  Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, cciMB Maurizio Biasini, i dr.). Nagrade je osvajao i kao komorni glazbenik s gitaristima Lovrom Peretićem i Ivanom Šimatovićem s kojima je 2016. godine osnovao Trio Evocacíon.
Kao solist nastupao je s orkestrom Teatra Comunale iz Bologne i Simfonijskim orkestrom iz Castellóna. 
 
Dobitnik je i nagrade “Oskar znanja” Ministarstva znanosti i obrazovanja (2017.), Dekanove nagrade (2019.) te Zahvalnice grada Križevaca za umjetnička postignuća za 2021. godinu. 
 
Zaposlen je kao asistent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike te za stare pretplatnike Ciklusa uz predočenje pretplatničke iskaznice iznosi 8 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn