Događanja

02.
lipnja 2023.
Petak u 20:00 sati
Mala dvorana

KONCERT PJEVAČKOG ZBORA MEDICINSKOG FAKULTETA 'LEGE ARTIS' I SVEUČILIŠNOG KOMORNOG ORKESTRA

Petak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Pjevački zbor Medicinskog fakulteta 'Lege artis'
Ulazak uz pozivnice
Ulazak uz pozivnice
Proljetni koncert tradicionalni je projekt Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, koji se održava od osnutka zbora. Tim se koncertom zaključuje akademska godina prepuna proba i nastupa.
 
Nadolazeći je proljetni koncert poseban jer zbor njime namjerava nastaviti suradnju sa Sveučilišnim gudačkim orkestrom, čiji je umjetnički voditelj red. prof. art. Jože Haluza.
 
Suradnja je započela u okviru 32. svečanosti Pasionske baštine, bogate kulturno-umjetničke manifestacije koja u korizmeno vrijeme okuplja brojne umjetnike, napose glazbenike koji izvode klasičnu glazbu. Lege artis izabran je kao jedan od prvih studentskih amaterskih zborova i povjerena mu je povlastica izvedbe nekih od najljepših zapisa klasične glazbe (Bach, Mozart, Faure).
 
Kako je identitet zbora ipak moderna glazba, proljetni koncert zamišljen je kao spoj klasične i rock glazbe, koji će zajedničkim snagama izvesti Lege artis i Sveučilišni komorni orkestar. Posebnost je ovog, a i mnogih prethodnih proljetnih koncerata, što su pjesme izabrali članovi zbora, a aranžirala ih je njihova umjetnička voditeljica Iva Jarić.