Događanja

11.
listopada 2022.
Utorak u 19:30 sati
Velika dvorana

LADO U LISINSKOM
by VEČERNJI LIST

Utorak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Večernji list d.o.o.
100 kn
120 kn
Ulaznice
100,00 kn
120,00 kn
Ansambl LADO ovim plesnim koncertom nastavlja niz domaćih i međunarodnih koncerata, od kojih se ove godine ističu oni na EXPO Dubai 2020, turneja plesnim koncertom i zajednička turneja LADO i TANEC te s Nacionalnim ansamblom Sjeverne Makedonije.
Plesni koncert Lada u Lisinskom donosi neke od najpoznatijih koreografija i glazbenih brojeva iz tradicije ansambla duge 73 godine, ali nas očekuju i razni noviteti. 

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO jedini je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Umjetnici Lada vrhunski su pjevači i plesači, praćeni orkestrom - multiinstrumentalistima koji sviraju preko 50 različitih instrumenata, što LADO čini jedinstvenim i posebnim na svjetskoj razini. 

 

20 % popusta pri kupnji ulaznice na blagajni ostvaruju osobe s invaliditetom, školske grupe, umirovljenici i pretplatnici Večernjega lista (uz predočenje posljednjeg računa za pretplatu). 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupovini ulaznice.