Događanja

10.
srpnja 2021.
Subota u 21:00 sati
Otvorena pozornica

LISINSKI ATRIUM
SUDAR PERCUSSION TRIO
"TRIPLE WIN"

Subota U 21:00
Otvorena pozornica
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
100 kn
Ulaznice
100,00 kn
SUDAR PERCUSSION TRIO
Triple Win
FRANKO ŠTRBAC, vibrafon/marimba/udaraljke
LUKA IVIR, marimba, udaraljke
GORAN GORŠE, udaraljke - umjetnički voditelj
 
Program:
Ivan Trevino: Catching shadows, arr. Goran Gorše
Astor Piazzolla: Tango Suite
Richard K. LeVan: Interlock, arr. Goran Gorše   
Anna Ignatovich: Passacaglia
Astor Piazzolla: Adios Nonino, arr. Goran Gorše
Emmanuel Sejourne: Calienta, arr. Goran Gorše
Ivana Kuljerić Bilić: East folk caffe
Nebojša Jovan Živković: Trio per uno
Nikolaj Rimski-Korsakov: Bumbarov let
Manfred Menke: Eine kleine tish musik  
Chick Corea: Senor mouse, arr. Goran Gorše
 
Sudar Percussion ansambl mediji nazivaju najotkačenijom skupinom glazbenika na ovim prostorima, a čine ga višestruko nagrađivani mladi glazbenici. Specifičnost ansambla je u njihovu posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima, koje osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti odlikuje i inovativnost i duhovitost.

Kruna svih pohvala struke bile su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u SAD-u. Projektom Oxygene IV ansambl je napravio velik iskorak u svojem stvaralaštvu kroz energične i osebujne obrade djela pionira elektroničke glazbe Jean-Michela Jarrea koje su oduševile publiku i struku, ali i samog Jean-Michela Jarrea! 

U ansamblu Sudar Percussion trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranku etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja, kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane udaraljkaške literature. 
 
Uz zanimljvost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, Sudar Percussion trio svojom akustičnom atraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion. U koncertni program uključene su dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.