Događanja

16.
lipnja 2021.
Srijeda u 21:00 sati
Predvorje

LISINSKI ATRIUM
TESLA - PRILAGOĐAVANJE ANĐELA, predstava

Srijeda U 21:00
Predvorje
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
80 kn
Ulaznice
80,00 kn
TESLA, PRILAGOĐAVANJE ANĐELA
 
Igraju:
Vladimir Posavec-Tušek (Nikola)
Momčilo Otašević (John Smith)
 
Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni čovjek koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker zateći će ga mrtvog sljedećega jutra, s osmijehom na licu i to će biti ‘‘istina’’.
Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i prisustvujte trileru koji se odigrao u posljednjem satu Nikolina boravka na zemlji. 
 
Nikola: Priviđenja za mene nisu bolest, već sposobnost uma da prodre izvan tri zemaljske dimenzije.
 
Režija i adaptacija teksta: Vladimir Posavec-Tušek
Kostimi: Marita Ćopo
Scenografija: Miljenko Sekulić
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević
Glazba: Stanislav Kovačić
Oblikovanje vizuala: Tijana Čvorak
Produkcija:
Ka’Bina
Kulturno informativni centar Zagreb
Teatar Erato
B GLAD Produkcija
 
Ova je predstava umjetnički doprinos razotkrivanju jednog genijalnog znanstvenika i mudrog duhovnog bića. U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec - Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri dosada je ostvario preko 70 uloga. Na kazališnim daskama odigrao je velik broj naslovnih i vodećih uloga u predstavama Rikard III, Koriolan, Sirano XXI, Hasanaginica, Braća Karamazovi i dr. Domaća teatarska publika trenutno ga može vidjeti u hit-predstavi Teatra EXIT Konstelacije, a široj publici poznat je po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno bijeli svijet, Drugo ime ljubavi
Misterioznog gospodina Smitha igra Momčilo Otašević, višestruko nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac. U svojoj dosadašnjoj karijeri istaknuo se u predstavama Filomena Marturano, Egzistencija, Djeca sa stanice Zoo, Učene žene, Antigona, Oluja, Ribarske svađe, Ekvinocijo, Hamlet... Hrvatska ga publika dobro poznaje kroz glavne uloge u mnogim serijama posljednjih deset godina. Momčilo Otašević smatra se jednim od najboljih mladih glumaca s vjernom publikom širom regije.