Događanja

18.
svibnja 2024.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
MILOŠ KARADAGLIĆ, gitara

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Pretplata
Ulaznice
Pretplata
MILOŠ KARADAGLIĆ, gitara
 
Program: 
Johann Sebastian Bach: Preludij iz Prve suite za violončelo u G-duru, BWV 1007
Johann Sebastian Bach: Chaconne iz Druge partite za violinu u d-molu, BWV 1004
François Couperin: Misteriozne barikade
Augustín Barrios Mangoré: Katedrala (hommage à Bach)
Domenico Scarlatti: Sonata u D-duru, K. 53
Domenico Scarlatti: Sonata u f-molu, K. 466
Domenico Scarlatti: Sonata u F-duru, K. 27
Jean-Philippe Rameau: Umjetnosti i sati iz 4. čina opere Abarid ili Boreadi, RCT 31
Mathias Duplessy: Amor fati
 
Čisti užitak u glazbi jednoga od najvećih umjetnika gitare današnjice!
 
Godine 2016. jedan od najuglednijih glazbenih časopisa na svijetu BBC Music Magazine Miloša Karadaglića uvrstio je među „šest najboljih klasičnih gitarista prošloga stoljeća“! Mladi crnogorski umjetnik danas je jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu, a karijera mu se i dalje uspinje vrtoglavom, uistinu meteorskom brzinom! Da je riječ o karizmatičnom glazbeniku, svijet je otkrio još 2011., kad je njegov debitantski nosač zvuka Mediterráneo postao najprodavaniji nosač zvuka njemačkoga diskografskog diva Deutsche Grammophon Gesellschaft. Miloš Karadaglić ima doslovno milijune obožavateljica i obožavatelja diljem svijeta, njegovi solistički recitali i nastupi s orkestrima u najpoznatijim koncertnim prostorima svijeta rasprodaju se netom nakon objavljivanja datuma, a njegova česta pojavljivanja u javnosti i medijski istupi na televiziji ili na društvenim mrežama praćeni su glamurom i obavijeni aurom koju imaju tek superzvijezde svjetske pop ili rock scene. Pritom Milošu kod ženskog dijela publike nedvojbeno pomaže i markantan fizički izgled i šarm: on ne samo da je fantastičan gitarist nego i medijska pojava par excellence.
 
Razlog njegove popularnosti je i njegova otvorenost crossover glazbi, drugim 'komunikativnim' žanrovima i obradama velikih hitova popularne glazbe (njegov album Black Bird posvećen je glazbi Beatlesa!), posebice spektra latino glazbe u kojoj do izražaja dolazi njegov mediteranski, južnjački temperament. Kao solist, Karadaglić je nastupao s najpoznatijim svjetskim orkestrima, kao što su Filharmonija iz Los Angelesa, Orkestar iz Philadelphije, Simfonijski orkestar iz Chicaga ili Orkestar Nacionalne Akademije Santa Cecilia iz Rima, a njegov nastup u londonskom Royal Albert Hallu zabilježen je na DVD-u; postigao je senzacionalan uspjeh u cijelom svijetu, i kod publike i kod kritike.
 
Miloš Karadaglić simpatije svjetske javnosti pridobio je i plemenitim angažmanom u podupiranju mladih umjetnika, za koje je organizirao niz dobrotvornih koncerata, prikupivši velika sredstva za talente iz siromašnih zemalja. Rođen 1983. u Crnoj Gori, Miloš je kao sedamnaestogodišnjak došao u London gdje je studirao na slavnoj Kraljevskoj akademiji u klasi jednoga od najvećih gitarskih pedagoga današnjice – Michaela Lewina, a svira na skupocjenoj gitari jednoga od najvećih graditelja instrumenata današnjice, Australca Grega Smallmana.
• 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta) • 20 % popusta za dosadašnje pretplatnike (kupci pretplata iz sezone 2022./2023.) • 30 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu). Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Popusti na pretplatničke ulaznice ostvaruju se na blagajni Dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn