Događanja

18.
svibnja 2024.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
MILOŠ KARADAGLIĆ, gitara

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
30,00 € 226,04 kn
35,00 € 263,71 kn
40,00 € 301,38 kn
Ulaznice
30,00 € 226,04 kn
35,00 € 263,71 kn
40,00 € 301,38 kn
MILOŠ KARADAGLIĆ, gitara
 
Program:
Sylvius Leopold Weiss (obrada: Miloš Karadaglić): Fantazija u d-molu 
Johann Sebastian Bach (obrada: Miloš Karadaglić): Chaconne iz Druge partite za violinu u d-molu, BWV 1004
Jean-Philippe Rameau (obrada: Michael Lewin): Umjetnosti i sati, entrée iz 4. čina opere Abarid ili Boreadi, RCT 31
Georg Friedrich Händel (obrada: Michael Lewin): Menuet u g-molu, HWV 434/4
Sylvius Leopold Weiss (obrada: Miloš Karadaglić): Passacaglia u D-duru
 
***
 
Isaac Albéniz (obrada: Michael Lewin): Asturias (Leyenda), iz Prve španjolske suite, op. 47
Augustín Barrios Mangoré: Andante Religioso iz Katedrale
François Couperin (obrada: David Russell): Tajnovite barikade
The Beatles (obrada: Sergio Assad): Blackbird
Mathias Duplessy: Amor fati
 
Čisti užitak u glazbi jednoga od najvećih umjetnika gitare današnjice!
 
Godine 2016. jedan od najuglednijih glazbenih časopisa na svijetu BBC Music Magazine Miloša Karadaglića uvrstio je među „šest najboljih klasičnih gitarista prošloga stoljeća“! Mladi crnogorski umjetnik danas je jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu, a karijera mu se i dalje uspinje vrtoglavom, uistinu meteorskom brzinom! Da je riječ o karizmatičnom glazbeniku, svijet je otkrio još 2011., kad je njegov debitantski nosač zvuka Mediterráneo postao najprodavaniji nosač zvuka njemačkoga diskografskog diva Deutsche Grammophon Gesellschaft. Miloš Karadaglić ima doslovno milijune obožavateljica i obožavatelja diljem svijeta, njegovi solistički recitali i nastupi s orkestrima u najpoznatijim koncertnim prostorima svijeta rasprodaju se netom nakon objavljivanja datuma, a njegova česta pojavljivanja u javnosti i medijski istupi na televiziji ili na društvenim mrežama praćeni su glamurom i obavijeni aurom koju imaju tek superzvijezde svjetske pop ili rock scene. Pritom Milošu kod ženskog dijela publike nedvojbeno pomaže i markantan fizički izgled i šarm: on ne samo da je fantastičan gitarist nego i medijska pojava par excellence.
 
Razlog njegove popularnosti je i njegova otvorenost crossover glazbi, drugim 'komunikativnim' žanrovima i obradama velikih hitova popularne glazbe (njegov album Black Bird posvećen je glazbi Beatlesa!), posebice spektra latino glazbe u kojoj do izražaja dolazi njegov mediteranski, južnjački temperament. Kao solist, Karadaglić je nastupao s najpoznatijim svjetskim orkestrima, kao što su Filharmonija iz Los Angelesa, Orkestar iz Philadelphije, Simfonijski orkestar iz Chicaga ili Orkestar Nacionalne Akademije Santa Cecilia iz Rima, a njegov nastup u londonskom Royal Albert Hallu zabilježen je na DVD-u; postigao je senzacionalan uspjeh u cijelom svijetu, i kod publike i kod kritike.
 
Miloš Karadaglić simpatije svjetske javnosti pridobio je i plemenitim angažmanom u podupiranju mladih umjetnika, za koje je organizirao niz dobrotvornih koncerata, prikupivši velika sredstva za talente iz siromašnih zemalja. Rođen 1983. u Crnoj Gori, Miloš je kao sedamnaestogodišnjak došao u London gdje je studirao na slavnoj Kraljevskoj akademiji u klasi jednoga od najvećih gitarskih pedagoga današnjice – Michaela Lewina, a svira na skupocjenoj gitari jednoga od najvećih graditelja instrumenata današnjice, Australca Grega Smallmana. 
 
Nakon koncerta s umjetnikom razgovara Marija Saraga. 
Popuste za pojedinačnu kupnju ulaznica ostvaruju: 30 % osobe s invaliditetom (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), 20 % studenti, učenici i umirovljenici, 20 % zaposlenici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, 20 % pretplatnici ciklusa Zagrebačke filharmonije, 20 % zaposlenici tvrtke INA te 20 % skupni posjeti (više od 15 ulaznica). Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu kupiti ulaznice po cijeni od 5 €. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice i za kupnju na blagajni Dvorane. Popusti se ne zbrajaju. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.