Događanja

20.
travnja 2024.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
MUZIČKA AKADEMIJA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
SIMFONIJSKI ORKESTAR MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
EITAN GLOBERSON, dirigent
VITOMIR JANEZ ZAGODE, glasovir

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
15,00 € 113,02 kn
20,00 € 150,69 kn
25,00 € 188,36 kn
Ulaznice
15,00 € 113,02 kn
20,00 € 150,69 kn
25,00 € 188,36 kn
MUZIČKA AKADEMIJA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
SIMFONIJSKI ORKESTAR MUZIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
EITAN GLOBERSON, dirigent
VITOMIR JANEZ ZAGODE, glasovir
U suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu
 
Program:
Bruno Bjelinski: Divertimento za komorni orkestar
George Gershwin: Koncert za glasovir i orkestar u F-duru
Yinam Leef: Scherza i serenade
Leonard Bernstein: Simfonijski plesovi iz mjuzikla Priča sa zapadne strane
 
Koncert koji će vas pokrenuti, usrećiti, pomladiti i ispuniti dobrom energijom!
 
Već tradicionalni koncert Simfonijskoga orkestra Muzičke akademije u Zagrebu u ciklusu Lisinski subotom ovaj put se održava pod motom „Divertimento – glazba radosti!“ Prema riječima poznate studentske pjesme Gaudeamus igitur – „U veselju živimo dok smo tako mladi“, duh mladosti, polet, vedrina i dobar provod na ovome koncertu ne jamči samo odlični studentski orkestar, nego i atraktivan program! Koncert – usklađen s programskim konceptom cijele večeri – počinje Divertimentom Brune Bjelinskog, ljepoduha hrvatske glazbe koji je u svoje skladbe 'utkivao' zrake sunca, beskraj sreće, uzvišenu ljepotu i čistu poeziju. Na istom tragu praiskonske muzikalnosti i jarkih, vedrih tonskih boja koje će nam tijelo ispuniti serotoninom i pokrenuti duh dobrim vibracijama, nalaze se i antologijski Gershwinov Koncert za glasovir i orkestar u F-duru i legendarni Bernsteinovi Simfonijski plesovi iz mjuzikla Priča sa zapadne strane. Oba djela pripadaju najljepšim stranicama svjetske orkestralne literature na kojima susrećemo odjeke džez-glazbe, zanosne ritmove vrućih južnjačkih plesova pune energije (Mambo!), ali i velikih strasti ljubavi (Somewhere!) iz Priče sa zapadne strane! Divno je ponovno vidjeti skyline New Yorka prošloga stoljeća u sinestetičkom doživljaju sinkopirane glazbe s Manhattana na kojem se svađaju, zaneseno plešu i vole Jetsi i Sharksi! I Bernstein i Gershwin bili su majstori orkestracije i briljantni skladatelji puni duha koji su pisali beskrajno zabavnu glazbu!
 
Tim 'projektom radosti' ravnat će poznati dirigent, profesor jeruzalemske Akademije glazbe i plesa Eitan Globerson. Kao svojevrsni bonus, mladi umjetnici izvest će i Scherza i serenade jednoga od najpoznatijih živućih izraelskih skladatelja – Yinama Leefa. 
 
Nakon koncerta s umjetnicima razgovaraju studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. 
 
Izložba MUZA subotom 
 
Otvorenje izložbe MUZA subotom, u povodu 40 godina sudjelovanja Muzičke akademije u ciklusu Lisinski subotom, održat će se u subotu, 20. travnja 2024. u 18.30 sati u predvorju Velike dvorane Lisinski.
 
Organizatori izložbe: Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Autorice izložbe: Ana Čizmić Grbić i Ivana Klajzner
Suradnice: Lora Breški i Magda Galić
Grafički dizajn: Emil Šimik
 
Svi posjetitelji Dvorane izložbu mogu razgledati tijekom održavanja javnih priredbi u Velikoj dvorani, najkasnije do subote, 25. svibnja 2024. 
Za skupne posjete molimo prethodnu najavu na e-adresu: marketing@lisinski.hr 
Popuste za pojedinačnu kupnju ulaznica ostvaruju: 30 % osobe s invaliditetom (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), 20 % studenti, učenici i umirovljenici, 20 % zaposlenici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, 20 % pretplatnici ciklusa Zagrebačke filharmonije, 20 % zaposlenici tvrtke INA te 20 % skupni posjeti (više od 15 ulaznica). Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu kupiti ulaznice po cijeni od 5 €. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice i za kupnju na blagajni Dvorane. Popusti se ne zbrajaju. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.