Događanja

02.
svibnja 2022.
Ponedjeljak u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
JONATHAN NOTT, dirigent

Ponedjeljak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
130 kn
170 kn
210 kn
Ulaznice
130,00 kn
170,00 kn
210,00 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan održavanja programa od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.  
 
ORKESTAR MLADIH GUSTAV MAHLER
JONATHAN NOTT, dirigent
 
Program:
Claude Debussy: More, tri simfonijske skice za orkestar
Maurice Ravel: Valcer
Igor Stravinski: Posvećenje proljeća
 
Orkestrom mladih Gustav Mahler neće ravnati Myung-Whun Chung, kako je prvotno najavljeno, već Jonathan Nott.
 
Među najprominentnijim i najzanimljivijim dirigentima današnjice, novi šef dirigent svjetski poznatog Orkestra romanske Švicarske Jonathan Nott vjerojatno je najfascinantniji! Njegov jedinstveni talent objedinjuje gotovo nespojive suprotnosti: duboku emotivnost i izuzetne intelektualne sposobnosti, što mu omogućuje da slušateljstvo vodi na glazbena putovanja koja obuhvaćaju ogromnu skalu ljudskih i umjetničkih iskustava. U Japanu, gdje već više od 13 godina obnaša dužnost šefa dirigenta Tokijskog simfonijskog orkestra, zahvaljujući svojoj intenzivnoj i eksplozivnoj umjetničkoj auri, Jonathan Nott uživa status usporediv s onim tamošnjih pop-zvijezda!
 
Vrhunski Orkestar mladih Gustav Mahler osnovan je na poticaj slavnog Claudija Abbada, a danas je jedan od vodećih i nedvojbeno najboljih orkestara mladih u svijetu. Izvrsnost i najvišu umjetničku kvalitetu umjetnika potvrdit će i čudesni program koncerta. S posvećenjem proljeća Stravinskog, okupani u Debussyjevu moru, uz Ravelov valcer želimo svima bolji svijet u boljoj budućnosti koju svi sanjamo, a mi zajedno s vama i umjetnicima u programu Lisinski subotom pokušavamo i ostvariti.
 
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice. Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.