Događanja

16.
studenoga 2022.
Srijeda u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
VITTORIO GRIGOLO, tenor
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
IVO LIPANOVIĆ, dirigent

Srijeda U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Pretplata
Ulaznice
Pretplata
VITTORIO GRIGOLO, tenor 
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA 
IVO LIPANOVIĆ, dirigent 
Koncert u povodu 30 godina diplomatskih odnosa Republike Italije i Republike Hrvatske, ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Italije. 
 
* IZVANREDNA PONUDA
 
Program naknadno
 
Slavlje belcanta
 
Od prvog nastupa kao solista u zboru Sikstinske kapele do uloge vodećega tenora u najprestižnijim svjetskim kazalištima, karijera Vittorija Grigola priča je o talentu, strasti i predanosti. Vittorio Grigolo rođen je u Arezzu, a odrastao u Rimu. Upravo u Vječnom Gradu, sa samo 13 godina nastupa kao mladi pastir u Tosci u Rimskoj operi uz velikoga Luciana Pavarottija, nakon čega su ga od milja prozvali Il Pavarottino. Godine 2000., s 23 godine najmlađi je tenor koji je otvorio kazališnu sezonu La Scale u Milanu, koncertom posvećenim Verdiju. Grigolo nastupa na najvažnijim pozornicama svijeta, pod ravnanjem glasovitih dirigenata kao što su Riccardo Chailly, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Myung-Whun Chung, Daniel Oren i Antonio Pappano. Godine 2010., ulogom Rodolfa u operi La Bohème, zasjao je kao nova blistava zvijezda Metropolitan opere u New Yorku. Repertoar Vittorija Grigola uključuje naslovne uloge u talijanskim i francuskim operama: Traviata, La Bohème, Rigoletto, Ljubavni napitak, Lucia di Lammermoor, Faust, Romeo i Julija, Manon, Hoffmannove priče, Werther i dr. O iznimno velikim diskografskim uspjesima svjedoče debitanski album In the Hands of Love (platinasta naklada), West Side Story by Bernstein i nominacija za Grammy tealbumisnimani za Sony Classical. U želji da približi mladima operu, prvi je ostvario izvedbe dviju poznatih opera na najneobičnijim „opernim daskama“: Traviatu na Glavnom kolodvoru u Zürichu (2008.) i Ljubavni napitak u milanskoj zračnoj luci Malpensa (2015.). Grigolo je tumačio Vojvodu od Mantove u televizijskom filmu Rigoletto a Mantova i ostvario nezaboravnu ulogu u hvaljenom izravnom satelitskom prijenosu opere La Bohème iz Metropolitan opere u režiji Franca Zeffirellija, koji je na „najvećem platnu u Hrvatskoj“ u sklopu ciklusa Metropolitan u Lisinskom pratila i zagrebačka publika. Za umjetnički rad Grigolo je primio brojne nagrade i priznanja, potvrđujući svoj status jednoga od najvećih tenora današnjice, u što će se i zagrebačka publika imati prilike uvjeriti na Grigolovu prvom gostovanju uživo u Dvorani Lisinski.
 
Pretplatnici iznimno te večeri neće moći sjediti na svojim uobičajenim mjestima u Dvorani. Bit će na zamjenskim mjestima, ali i dalje povlašteni u glazbenoj radosti s velikom tenorskom zvijezdom.
Pri kupnji pretplatničkih ulaznica: 10 % popusta ostvaruju studenti, učenici i umirovljenici, 30 % popusta ostvaruju osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu). Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Moguća obročna otplata u 6 rata. Na ukupan iznos računa odobrava se 10 % popusta za jednokratno plaćanje gotovinom.