Događanja

09.
prosinca 2023.
Subota u 12:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS: BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH

Subota U 12:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
Rasprodano
Rasprodano
Tekst: Petra Radin
Skladatelj: Dubravko Palanović
Dirigent: Krešimir Batinić
Redateljica: Petra Radin
Produkcija: Silvana Bakija Šimić
Pokreti i koeografija: Tihana Strmečki
Kostimografija: Sara Lovrić Caparin
Oblikovatelj svjetla: Saša Mondekar
Kostimi i rekviziti: Dunja Nemčić
Projekcije: Leonardo Losciale
Izvođači: Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić, Tia Mikić/Lora Simikić
 
Bajka o spašavanju Božića, o izlazu iz zemlje otuđenosti i povratku starih vrijednosti. Ovo je priča o promjeni srca, o malim gestama koje mijenjaju svijet.
 
Zima i Grozni likovi su koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampiste, kičaste štandove, kobasice i germknedle. S druge strane, tu su otac i kći koji, otkada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život i kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to postaje osobito teško.
 
Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kakav je bio prije, kada je mama bila tu. Spletom okolnosti pismo završava kod kradljivca pisama - Groznoga. I tu počinje zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih izrađuje umjetnička djela - zid neispunjenih želja - otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu koja se čvrsto drži za kuvertu i ne da se zalijepiti za zid. Zima i Grozni, nakon što pročitaju njezina pisma i shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da samo želi da tata pripremi jelo kao što je to radila njezina mama i da ukrase jelku, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića.
 
U našoj priči Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost. 
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.