Događanja

04.
prosinca 2021.
Subota u 10:00 sati
Mala dvorana

MINIMINI CIKLUS
BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH

Subota U 10:00
Mala dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
50 kn
Ulaznice
50,00 kn
Ulazak na predstavu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan predstave od 8 sati do 9:30 u prostorima Lisinskog.
 
Zagrebačka filharmonija za svoju je najmlađu publiku u ovo najiščekivanije doba godine pripremila posebnu koncertnu predstavu Božić kod Zimogroznih, s namjerom da kroz zanimljivu fabulu, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, pokaže da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur.
 
Zima i Grozni su likovi koji nikako ne vole sve te pretjerane ukrase, lampice, kičaste štandove, kobasice i germknedle. S druge strane, tu su otac i kći koji, od kada su ostali sami, ne znaju kako voditi obiteljski život, kako se ponašati, a u božićno vrijeme zajedništva to je nekako osobito teško.
 
Djevojčica Maria piše pismo nepoznatom prijatelju i moli da Božić bude onakav kao što je bio prije, kada je mama bila tu. Igrom okolnosti, pismo završava kod kradljivca pisama - Groznog i tu počinje ledeni zaplet. Zima, koja skuplja poštanske marke i od njih pravi umjetničko djelo - zid neispunjenih želja - otvara posljednje Marijino pismo i odljepljuje posljednju markicu, koja se čvrsto drži za kuvertu i ne da da je zalijepi na zid. Zima i Grozni, nakon što pročitaju njezino pismo, shvate da djevojčica nema razmažene želje kao većina, već da želi samo da tata ispoha piceka kao što je to radila njezina mama i da ukrase jelku kao nekad, prisjete se svog djetinjstva i raznježe. Odluče joj pomoći i kreću u avanturu spašavanja Božića.
 
U ovoj našoj priči, Božić je u našem srcu, ali i u ljudskim odnosima, zajedništvu i sitnicama koje su važne karike u životu. Božić je ljubav i dobrota, mir i radost. Pozivamo Vas da podijelimo radost Božića zajedno, i da prekrasan doživljaj koji će djeca ponijeti s ove koncertne predstave bude naš i vaš božićni poklon njima.
 
Božić kod Zimogroznih predstava je namijenjena dobnoj skupini od 4 do 11 godina. I za sve one starije od toga koji žele sudjelovati u čarobnoj igri glazbene, književne i scenske umjetnosti. Kroz zanimljive dječje književne klasike, ali i projekte suvremenih hrvatskih autora (glazbenih i književnih), djecu ćemo uvesti u čaroliju glazbene, književne i scenske umjetnosti, na izuzetno atraktivan i zabavan način, uz sudjelovanje filharmonijskog orkestra, a pod vodstvom renomiranih svjetskih dirigenata i u izvedbi vrhunskih hrvatskih glumaca. 
 
Pretplatnici Crvenog, Plavog i OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije prilikom kupnje ulaznice za koncertne predstave MINIMINI CIKLUSA ostvaruju poseban popust od 20% na blagajni Zagrebačke filharmonije.
Ulazak na predstavu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan predstave od 8 sati do 9:30 u prostorima Lisinskog. Djeca do 16 godina starosti ne moraju se testirati niti imati EU COVID potvrde. Djeca svih uzrasta moraju imati ulaznicu.