Događanja

29.
veljače 2020.
Subota u 20:00 sati
Mala dvorana

MIRO GAVRAN: SLADOLED, komedija

Subota U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Teatar GAVRAN
70 kn
Ulaznice
70,00 kn
U neobičnoj komediji Sladoled junakinje su majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. Zašto predstava nosi naziv Sladoled – neka ostane tajna sve do vašega susreta s glumcima.

Teatar Gavran na ovome je projektu okupio sjajnu ekipu kazalištaraca – autor teksta je najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, redatelj predstave je Boris Svrtan, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju glumice zavidne vještine Mladena Gavran i Ana Vilenica.
 
Na Festivalu smijeha i komedije "Zlatni zub" 2015. u Poreču predstava Sladoled osvojila je nagradu Srebreni zub. Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu na 22. Festivalu glumca u Vinkovcima dodjeljena je Mladeni Gavran za ulogu majke u predstavi Sladoled u svibnju 2015. godine.
 
Autor: Miro Gavran
Glume: Mladena Gavran (majka) i Ana Vilenica (kći)
Režija: Boris Svrtan
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Glazba: Neven Zebić
Cijena pojedinačne ulaznice za skupni posjet (više od 20 posjetitelja) iznosi 40 kn.