Događanja

12.
ožujka 2023.
Nedjelja u 18:00 sati
Velika dvorana

MNOZIL BRASS - PHOENIX

Nedjelja U 18:00
Velika dvorana
Organizator: PREDODROM d.o.o.
26,00 € 195,9 kn
33,00 € 248,64 kn
38,00 € 286,31 kn
38,00 € 286,31 kn
Ulaznice
26,00 € 195,9 kn
33,00 € 248,64 kn
38,00 € 286,31 kn
38,00 € 286,31 kn
Mnozil Brass već tri desetljeća oduševljava brojne glazbene sladokusce u zemlji i inozemstvu. Mnozil Brass osnovan je 1992. godine u Beču i danas se smatra jednim od vodećih svjetskih puhačkih sastava čiji je izričaj između klasike, jazza i drugih glazbenih žanrova. Njihovi su astupi pravi doživljaj i s kazališne strane jer su ispunjeni komičnim scenama. Upravo zbog toga na svoje koncerte privlače sve generacije slušatelja, čak i one koji nisu upućeni u glazbu. Koncerti sedmeročlane grupe gotovo uvijek prerastu u iznimno uzbudljivo i zabavno glazbeno iskustvo.
 
Kad govorimo o Mnozil Brass, govorimo o jednoj od međunarodno najuspješnijih grupa na svijetu. Održe preko 100 koncerata godišnje na svim kontinentima, a već su svirali na najprestižnijim koncertnim pozornicama poput londonskog Royal Albert Halla, Berlinske Filharmonije i Konzerthausa u Beču. Većina predstava je rasprodana nekoliko tjedana unaprijed. Baš kao što su Thomas Gansch i njegovi kolege otvoreni u pogledu koncepta performansa, jednako su slobodoumni kada je riječ o pitanjima stila. S glazbenog vidika pokrivaju cijeli spektar. U jedinstvenom i višeslojnom zvuku predstavljaju sve - od jazza i popa do klasične glazbe i svjetske glazbe. Dok slušate i gledate ansambl Mnozil Brass, možete se zabaviti s glazbenim iskustvom na najvišoj razini. Možete čuti da se radi o sedam umjetnika koji dijele iste tonske vizije i razumiju kako svoju glazbu izvesti savršeno uz veliku dozu duhovitosti.
 
MNOZIL BRASS – "Phoenix"
Mnozil Brass ansambl je u svojih gotovo 27 godina postojanja opširno i s najvećom ozbiljnošću izvodio neozbiljne, skoro šašave programe. Novi program "Phoenix" iz temelja mijenja pravila igre: grupa će od sada ozbiljnu stranu života predstaviti s odgovarajućom dozom lakoće. Svi mali demoni koji im se veselo nađu na putu u njihovoj potrazi za istinom, plemenitošću i čistoćom bit će podvrgnuti vrištanju i trubljenju. Tko želi biti papskiji od pape? Zašto smo radije predatori, a ne plijen, i zašto se, dovraga, više zabavljamo noću nego danju? U novom programu  ˝Feniks˝, Mnozil Brass dubinski i vješto se bavi tim pitanjima, uz prstohvat tobožnje mudrosti koja dolazi s godinama.
 
Grupa se sastoji od sedam glazbenih virtuoza:
Thomas Gansch - truba
Robert Rother - truba
Roman Rindberger - truba
Leonhard Paul - trombon
Gerhard Füßl - trombon
Zoltan Kiss - trombon
Wilfried Brandstötter - tuba
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn