Događanja

04.
listopada 2023.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

PIANO III
IVAN KRPAN, klavir

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga profesionalnih glazbenika Diapason
10,00 € 75,34 kn
Ulaznice
10,00 € 75,34 kn
IVAN KRPAN, klavir 
 
Program:
Vatroslav Lisinski: Tri mazurke
                          Mazurka u C-duru
                           Mazurka u a-molu
                           Mazurka u D-duru
 
Frederic Chopin: Mazurka u G-duru op. 67, br. 1
                            Mazurka u C-duru op. 67, br. 3
                            Mazurka u f-molu op. 68, br. 4
 
                            Balada br. 1 u g-molu, op. 23
                            Balada br. 2 u F-duru, op. 38
                            Balada br. 3 u As-duru, op. 47
                            Balada br. 4 u f-molu, op. 52
 *    *    *
Franz Liszt: Années de Pèlerinage: Troisiéme Année
   
                 Angelus! Priere aux anges gardiens
                 Aux cypres de la Villa d'Este. Threnodie, Andante
                 Aux cypres de la Villa d'Este. Threnodie, Andante non troppo lento
                 Les jeux d'eaux à la Villa d’Este
                 Sunt lacrimae rerum, en mode hongrois
                 Marche funebre
                 Sursum corda
 
Ivan Krpan rođen je u Zagrebu 1997. godine. Diplomirao je klavir na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltayana. Godine 2021. upisao je poslijediplomski studij Konzertexamen na Hochschule für Musik und Tanz Köln u razredu prof. Claudija Martineza Mehnera. Osnovnu i srednju glazbenu školu Blagoja Berse u Zagrebu završio je u razredu prof. Renate Strojin Richter. Osvajao je prve nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. 
 
Godine  2014. osvojio je prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA Belgija u Bruxellesu, prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Mladi virtuozi u Zagrebu, drugu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju podunavskih zemalja u Ulmu (Njemačka) te prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Enschedeu (Nizozemska). Godine  2015. osvojio je četvrtu nagradu na Međunarodnom Mozartovom natjecanju u Zhuhaiju (Kina). U 2016. godini dobitnik je prve nagrade na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka) te treće nagrade na međunarodnom natjecanju Frederic Chopin u Moskvi. Bio je polaznik majstorskih tečajeva profesora Dalibora Cikojevića, Siavusha Gadjieva, Đorđa Stanettija, Kemala Gekića, Pavela Gililova i Klausa Kaufmanna. Dobitnik je Dekanove nagrade za 2014. godinu te Nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini. Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio mu je posebno priznanje za međunarodne uspjehe u 2016. godini. Zagrebačka filharmonija dodijelila mu je nagradu Mladi glazbenik godine za 2016. godinu. 
 
Veliki uspjeh ostvario je 2017. osvojivši prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu – jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja na svijetu. U finalu je nastupio kao solist uz Haydn orkestar i dirigenta Arva Volmera te izvedbom 5. koncerta za klavir i orkestar Ludwiga van Beethovena osvojio naklonost stručnog ocjenjivačkog suda i publike. Koncert je izravno prenosila talijanska TV kuća RAI. Po povratku u Zagreb održao je recital u dvorani Blagoja Berse koji je izravno prenosila Hrvatska televizija. Dobitnik je državne nagrade Vladimir Nazor te Rektorove nagrade za uspjehe u 2017. godini. Pobjeda u Bolzanu donijela mu je niz angažmana, među njima gostovanja u Italiji, Njemačkoj, Japanu i Južnoj Koreji. Nastupio je u nekim od najpoznatijih svjetskih glazbenih središta kao što su Leipzig, Műnchen, Weimar, London i St. Peterburg. U Berlinu je snimio svoju prvu studijsku snimku za tvrtku Idagio, koja je dostupna na internetskom portalu www.idagio.com. 
 
 
 
Studenti i umirovljenici ostvaruju 20 % popusta na cijenu ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.