Događanja

16.
listopada 2023.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

PIANO III
KATE LIU, klavir

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga profesionalnih glazbenika Diapason
10,00 €
Ulaznice
10,00 €
KATE LIU, klavir 
 
Program:
Frederic Chopin: Nokturno op. 27 br. 1 u cis molu
                            Mazurka op. 50 br. 3 u cis molu
                            Valcer op. 70 br. 3 u Des duru
                            Valcer op. 64 br. 3 u As duru
                            Mazurka op. 59 br. 3 u fis molu
                            Valcer op. 69 br. 2 u  h molu
                            Mazurka op. 68 br. 4 u f molu
                            Nokturno op. 27 br. 2 u Des duru
 *    *    *
Robert Schumann: Simfonijske etide op. 13
Theme: Andante
Etude 1 (Variation 1): un poco piu vivo
Etude 2 (Variation 2): Andante
Etude 3: Vivace
Etude 4 (Variation 3): Allegro marcato
Etude 5 (Variation 4): Vivacissimo
Etude 6 (Variation 5): Agitato
Etude 7 (Variation 6): Allegro molto
Etude 8 (Variation 7): Andante
Etude 9: Presto possibile
Etude 10 (Variation 8): Allegro
Etude 11 (Variation 9): Andante
Etude 12 (Finale): Allegro brillante
 
 
Pijanistica Kate Liu stekla je međunarodno priznanje nakon što je osvojila brončanu medalju i nagradu za najbolju mazurku na 17. međunarodnom natjecanju Fryderyk Chopin u Varšavi, Poljska. Također je nagrađena nagradom favorita publike na Poljskom nacionalnom radiju. 
 
Kao solistica, Kate je nastupala na mnogim važnim mjestima kao što su Seoul Arts Center, Tokyo Metropolitan Theatre, Carnegie's Weill Hall, Severance Hall u Clevelandu, La Maison Symphonique de Montréal, Varšavska nacionalna filharmonija, Kennedy Center u Washingtonu, D.C., Šangaj Koncertna dvorana, Simfonijska dvorana u Osaki, Dvorana simfonijskog orkestra Poljskog nacionalnog radija, Phillipova zbirka i drugi. Orkestri s kojima je surađivala uključuju Clevelandski orkestar, Varšavski filharmonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Montréala, Orkestar Poljskog radija, Poznan filharmoniju, Yomiuri Nippon simfonijski orkestar, Daegu simfonijski orkestar, Rochester filharmoniju, Hilton Head simfonijski orkestar i Evanstonov simfonijski orkestar. Njezin debitantski album Chopinovih djela objavljen je za izdavačku kuću Fryderyk Chopin Institute 2016. 
 
Rođena u Singapuru, Kate je počela svirati klavir kada je imala četiri godine, a preselila se u Sjedinjene Države s osam godina. Njezin privatni studij tada je bio na Glazbenom institutu u Chicagu kod Emilija del Rosarija, Micaha Yuija i Alana Chowa. Na početku karijere bila je dobitnica nekoliko nagrada, uključujući prve nagrade na Trećem azijsko-pacifičkom međunarodnom Chopinovu natjecanju i Međunarodnom pijanističkom natjecanju u New Yorku. Diplomirala je na Curtis Institute of Music, a magistrirala na The Juilliard School pod vodstvom Roberta McDonalda i Yoheveda Kaplinskog.
 
Studenti i umirovljenici ostvaruju 20 % popusta na cijenu ulaznice. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.