Događanja

29.
studenoga 2022.
Utorak u 10:30 sati
Velika dvorana

PRIČE IZ BEČKE ŠUME
VALCERI I POLKE OBITELJI STRAUSS UZ PLES I BONTON ODIJEVANJA

Utorak U 10:30
Velika dvorana
Organizator: Hrvatska glazbena mladež
6,00 € 45,21 kn
Ulaznice
6,00 € 45,21 kn
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
TONČI BILIĆ, dirigent
MARTINA VRDOLJAK RANILOVIĆ, moderatorica
JASNA ČIŽMEK TARBUK, umjetnička voditeljica i koordinatorica za ples
u suradnji s plesnim odjelom Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničkom plesnom školom Silvije Hercigonje 
 
Valcer, (njem. Walzer, od walzen: valjati), društveni ples u trodobnoj mjeri i polka, češki narodni ples brza tempa u dvočetvrtinskoj mjeri bit će u središtu pozornosti ove glazbene priče K. u. K. (carske i kraljevske) monarhije. Plesovi koji su međunarodni uspjeh postigli još na Bečkom kongresu 1815. godine povezat ćemo s kulturom odijevanja. Kultura odijevanja dio je naše svakodnevice. Iako je stil odijevanja izraz naše osobnosti, postoje osnovna pravila dobrog odijevanja.
Martina Ranilović Vrdoljak će nas kroz glazbu obitelji Strauss, priču i praktične savjete upoznati s osnovnim pravilima dobrog odijevanja. Sve to bit će začinjeno koreografijama koje će nam prirediti polaznici plesnih umjetničkih škola.
Cijena ulaznice s popustom za grupne dolaske - više od 10 osoba iznosi 40 kn (5,31 €). Cijena za učenike i roditelje učenika Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iznosi 20 kn (2,65 €) Besplatno za pretplatnike HGM-a i korisnike Kulturnog pokaza. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice.