Događanja

20.
prosinca 2021.
Ponedjeljak u 17:00 sati
Mala dvorana

PROSLAVA 145. OBLJETNICE HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE

Ponedjeljak U 17:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatska vatrogasna zajednica
Ulazak uz pozivnice
Ulazak uz pozivnice
Ulazak na događaj moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan događaja od 15 sati do 16:30 u prostorima Lisinskog.
 
Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina postojanja. Zahvaljujući znanju, motiviranosti, ali i brojčanoj snazi te opremljenosti, hrvatski vatrogasci predstavljaju temelj zaštite hrvatskih građana.
 
Hrvatska vatrogasna zajednica danas djeluje kao Središnji državni ured za vatrogastvo, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom te nastavlja promicati vrijednosti na kojima je zasnovana Hrvatsko-slavonska vatrogasna zajednica davne 1876. godine. 
 
Glavni događaj proslave ove visoke obljetnice na kojoj se očekuju najviši državni i vatrogasni dužnosnici predstavlja pretpremijera dokumentarnog filma „Zovi 193!“ u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Film prikazuje moderno hrvatsko vatrogastvo sa scenama stvarnih
intervencija.
 
Proslava će ujedno biti i prigoda za dodjelu najviših vatrogasnih priznanja i odlikovanja s likom Mirka Kolarića i Gjure Stjepana Deželića, a glazbeni dio proslave rezerviran je za vatrogasnu klapu Sveti Florijan.
Ulazak na događaj moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan događaja od 15 do 16:30 u prostorima Lisinskog.