Događanja

17.
listopada 2023.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

RADE ŠERBEDŽIJA & ZAPADNI KOLODVOR
ETO PJESMA

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: BABA production d.o.o.
Odgođeno
Odgođeno
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor ponovo u Lisinskom!
 
Jedan od naših najboljih glumaca sa svjetskom karijerom, pjesnik i glazbenik koji suvereno vlada pozornicom u svakoj ulozi, održat će u Lisinskom koncert pod nazivom ETO PJESMA.
 
Njegovi koncerti uvijek su posebni i emotivni jer Rade između hitova poput Barbara, Panonske trešnje, Ne daj se, lnes, Kad umre ljubav i ostalih, priča anegdote i vodi dijalog s publikom. Na njegovom koncertnom repertoaru nalaze se i pjesme s posljednjeg objavljenog albuma "Ne okreći se, sine", vrhunskog glazbenog ostvarenja.
 
Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija lgreca (gitara), Antuna Stašica (violina, prateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića iz Parnog Valjka (bubnjevi). Hvaljen od strane kritike i publike, ovaj je album najavljen hitom Eto pjesma koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi Grad Drage Mlinarca, Mario lgrec u pjesmi Suzo moja, strpi se autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi Ostala si uvijek ista autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.
 
Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu Šeherezada posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije sedam godina pogodio kulturnu scenu ovih prostora.
 
Na albumu se nalaze i dvije suradnje s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi Otkako te ne volim te u pjesmi Na nešto me sjeća taj grad koju je Rade otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine Šerbedžija je napisao još 1989. godine, a uglazbio ju je Gabor Lengyel.
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.