Događanja

28.
studenoga 2021.
Nedjelja u 19:30 sati
Velika dvorana

RICHARD CLAYDERMAN
- ODGOĐENO

Nedjelja U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Vitapop d.o.o.
Odgođeno
Odgođeno
Koncert je odgođen. Novi datum koncerta bit će naknadno objavljen. 
Povrat sredstava za kupljene ulaznice moguć je na mjestu gdje su ulaznice kupljene. Ukoliko su ulaznice kupljene putem internetske stranice Eventima, potrebno je obratiti se na info@eventim.hr.
Organizator zahvaljuje na razumijevanju. 
 
Svjetska turneja Richarda Claydermana povodom 40. obljetnice glazbene karijere. 
 
Vječiti romantičar, kojega je nekadašnja prva dama Amerike Nancy Reagan nazvala Princem romantike, sa svojim rasprodanim koncertima, već više od 30 godina zadivljuje publiku širom svijeta. 
 
Legendarni glazbenik koji je svoju karijeru započeo još u '70-ima, prepoznatljiv je po rekordno prodanom bestseleru Balada za Adelinu, koji je prodao u nevjerojatnoj nakladi od 22 milijuna primjeraka. 
 
Njegova prekretnica u glazbenoj karijeri nesumnjivo je njegovo otkriće od strane priznatoga francuskoga producenta Oliviera Toussainta 1976. godine, koji je upravo tada tražio novu glazbenu zvijezdu. Nedvojbeno ju je pronašao, jer je od prvotno planirane naklade za Baladu za Adelinu, brojka poskočila s 10.000 na 22 milijuna komada. Od tada počinje neodoljiva priča o uspjehu. 
 
Njegovi su koncerti fenomen kojim već desetljećima impresionira i starije i mlađe naraštaje. Njegova glazba izaziva redovite ovacije, a nerijetko i suze. 
 
Na koncertu u Zagrebu izvest će svoja najveća ostvarenja. Koncert će biti nešto zaista posebno zbog izvanrednog koncertnog ambijenta koji pruža Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Osigurani su vrhunski zvučni sustav, oprema i svjetlo. Veliki video zaslon posjetiteljima će pružiti još posebniji doživljaj. 
 
U više od 40 godina karijere, Richard Clayderman odsvirao je preko 2000 koncerata po cijelome svijetu, snimio preko 1200 pjesama, prodao više od 85 milijuna albuma i osvojio 340 platinastih i zlatnih ploča. 
 
U svojoj je bogatoj glazbenoj karijeri nastupao s mnogim glazbenim velikanima, uključujući slavni londonski Kraljevski filharmonijski orkestarTokijski simfonijski orkestar i mnogim drugima.